Katrina Kaif

Katrina Kaif

Katrina Kaif
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.7.1983

Doğum Yeri: Hong Kong, Hong Kong

İngiliz asıllı Hint aktris ve model.

Asıl adı  Katrina Turquotte'tir. Hong Kong'da dünyaya gelmiştir. Babası Hint, annesi ise İngiliz asıllıdır. Katrina Kaif ve kızkardeşi Aliza (İzabella) Kaif Müslümandır. Babası Muhammed Kaif Hintli (Kafkasya kökenli Keşmir) bir Müslümandır annesi ise Hristiyandır. Anne ve babası küçükken boşandıktan sonra uzun süre Hawaii'de yaşadılar daha sonra İngiltere'ye döndüler. Katrina daha sonra Hindistan'a dönmüş ve orada yaşamaya başlamıştır.

Eski manken Kaif, genellikle Hindi dilinde filmlerde rol alsa da, Telugu ve Malayalam dillerindeki filmlerde de zaman zaman yer almıştır. Eastern Eye tarafından 2008-2011 yılları arasında üst üste dört kez Asya’nın en seksi kadını seçilmiştir.

Sinema sektöründe ilk filmi Boom olan seksi oyuncu, Namastey London, Welcome, Race ve New York gibi önemli filmlerde başarıyla rol aldı. 2010 yılındaki politik ve önemli bir film olan Raajneeti’de yine hünerlerini sergileyen Kaif, birçok ödüle sahiptir.

Filmografi

2019 Bharat
2018 Zero
2018 Hindistan Eşkıyaları
2018 Welcome to New York
2017 Tiger Zinda Hai
2017 Atif Aslam: Dil Diyan Gallan (Kısa Video)
2017 Vishal Dadlani & Neha Bhasin: Swag Se Swagat (Kısa Video)
2017 Jagga Jasoos
2016 Baar Baar Dekho
2016 Fitoor
2015 Phantom
2014 Bang Bang
2013 Dhoom: 3
2013 Bombay Talkies
2013 Main Krishna Hoon
2012 Jab Tak Hai Jaan
2012 Ek Tha Tiger
2012 Agneepath
2011 Mere Brother Ki Dulhan
2011 Bodyguard
2011 Zindagi Na Milegi Dobara
2010 Tees Maar Khan
2010 Raajneeti
2009 De Dana Dan
2009 Ajab Prem Ki Ghazab Kahani
2009 Blue
2009 New York
2008 Yuvvraaj
2008 Hello
2008 Singh Is Kinng
2008 Race
2007 Welcome
2007 Partner
2007 Apne
2007 Namastey London
2006 Balram vs. Tharadas
2006 Humko Deewana Kar Gaye
2005 Maine Pyaar Kyun Kiya
2005 Sarkar
2005 Allari Pidugu
2004 Malliswari
2003 Boom
1999 School Girl

Televizyon

2017 The Mini Truck

Görev Aldığı Yapımlar

Katrina Kaif Fotoğrafları

Katrina Kaif Haberleri