Kaya Scodelario

Kaya Scodelario

Kaya Scodelario
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.3.1992

Doğum Yeri: Haywards Heath, England

İngiliz aktris ve model. Tam adı Kaya Scodelario-Davis (doğum adı Kaya Rose Humphrey)'dir.

Babası İngiliz, annesi ise Brezilyalıdır. E4 kanalında yayınlanan Skins dizisindeki Effy Stonem rolü ile tanınır. The Maze Runner filmindeki Teresa Agnes rolü ise üstlendiği önemli bir roldür.

Scodelario, 14 yaşındayken ve hiç oyunculuk deneyimi olmamasına rağmen, Skins dizisindeki Effy Stonem rolünü aldı. Scoledario dizi için yapılan seçmelere gittiğinde, çok genç olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğradı, ama yapımcılardan biri, gitmesini engelleyip rol için ona bir fırsat verdi. İlk başlarda Scodelario’nun karakteri az konuşma sahnesine sahip olsa da, karakteri 2008 serisinde önemli ölçüde gelişme kaydetmişti. Oyuncu kadrosunun yenilenmesi ile 2009 serisinde ana karakterlerden biri olmayı başarmıştı. Bu Effy’yi, 1. ve 4. serilerde görünen tek ana karakter yapmıştı.

12 Mart 2009’da Skins dizisinin resmi internet sitesinde dizinin 4. serisinin planlandığına yönelik haber duyuruldu, bunun için Scodelario ve rol arkadaşları ile sözleşme yenilendi. Çekimlere Temmuz ayında başlandı, 18 Kasım 2009’da Scodelario bu serideki son çekimlerini yaptığını açıkladı ve diziyi özleyeceğini belirtti. Dördüncü seriden sonra diziyi bıraktı ve üçüncü nesil karakterler için yer açmış oldu.

2009’da, Skins dizisindeki performansı ile TV Quick Awards’da en iyi aktris ödülüne aday gösterildi.

İlk film deneyimini ise 2009 Sundance Film Festival’inde gösterilen Moon filmi ile yaşadı ve pozitif eleştiriler aldı. Oynadığı ikinci film olan Shank’da ise Tasha isimli bir genci canlandırdı. Bu film 26 Mart 2010’da gösterime girdi. Ayrıca, 2010 yapımı olan Clash of the Titans filminde de Peshet karakterini canlandırdı. En son 2012 yılında vizyona giren 'Now Is Good' filminde Zoey rolünü canlandırmıştır.

Scodelario, Models 1 ile sözleşme imzaladı ve Teen Vogue, Nylon, Instyle UK, Elle UK, Dazed & Confused, Vogue ve i-D gibi çeşitli magazin dergilerinde modellik yaptı. Ayrıca İngiliz müzik grubu Plan B’nin 'Stay Too Long' 'She Said' ve Ed Sheeran'ın 'Drunk' ve 'The A Team' isimli müzik videolarında da oynadı. Robbie Williams'ın ise Candy klibinde rol aldı.

2010’da, Wuthering Heights filminin yeni uyarlaması olan ve Andrea Arnold tarafından yönetilecek olan filmde Cathy rolünü aldığını doğruladı.

Kişisel Hayatı

Scodelario Portekizce’yi akıcı bir şekilde konuşabilir. Babası İngiliz, annesi ise Brezilyalıdır. Annesi ve babası boşandıktan sonra Scodelario annesinin yanında yaşamaya başladı. Bunun üzerine annesinin soyadını aldı. Çocukluğunda özgüven sorunlarıyla başa çıkmaya çalıştı ve tiyatroya olan ilgisi onun için kurtuluş yolu oldu. Twitter hesabında, “BBC Three kanalında, hayatım boyunca savaştığım disleksi ile ilgili bir belgesel izliyorum. Özgüvenimi gerçekten kötü bir şekilde etkiledi.” yazarak disleksi ile mücadele ettiğini belirtti.

Annesinin tüm ailesi Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde yaşamaktadır. Bazen orda da zaman geçirir.

Scodelario Skins’in oyuncularından Jack O'Connell ile ayrılmadan önce yaklaşık bir yıllık bir beraberliğinin olduğunu belirtti. Şu anda arkadaşlıkları devam ediyor.

Scodelario'nun Jack O'Connell'ın ardından kendisi yine bir aktör olan Elliot Tittensor ile beraberliği 2012 yılının sonlarına doğru bitti. Şimdiki ilişkisini İnstagram hesabından paylaştığı fotoğraflarla beraber duyurdu. Scodelario'nun yüzük parmağında sevgilisinin ismi olan 'Ben' yazmaktadır.

FHM dergisinin İngiltere basımında yapılan en seksi 100 kadın oylamasında 13. oldu.

Filmografi

2017 Maze Runner: The Death Cure
2017 Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017 The King's Daughter
2015 Maze Runner: The Scorch Trials
2014 The Maze Runner
2014 Tiger House
2014 A Plea for Grimsby
2013 The Truth About Emanuel
2012 Now Is Good
2012 Twenty8k
2012 Spike Island
2011 Wuthering Heights
2010 Clash of the Titans
2010 Shank
2009 Moon

Televizyon

2013 Southcliffe
2012 True Love
2007 Skins

Web Dizi

2013 Walking Stories

Müzik Videoları

2012 Candy
2011 Writing's on the Wall
2010 She Said
2010 Old Isleworth
2010 Love Goes Down
2009 Stay Too Long

Görev Aldığı Yapımlar

Kaya Scodelario Fotoğrafları

Kaya Scodelario İle İlgili Haberler