Kenan Ece

Kenan Ece

Kenan Ece
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.12.1980

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Avusturya Lisesi’ni bitirdikten sonra 2004 yılında Amerika'da Davidson College'de tiyatro ve ekonomi eğitimini tamamladı. Üniversitede birçok oyunda rol aldı. Mezun olduktan sonra dört yıl Dublin'de yaşadı. Gaeity School of Acting ve Irish Film Academy'de oyunculuk eğitimine devam etti. İrlanda'nın en köklü televizyon dizisi 'Fair City'de 13 bölüm rol aldı. Ardından İrlanda Devlet Tiyatrosu “The Abbey”de çalıştı. Türkiye’ye döndüğünde ilk sinema projesi yönetmenliğini Yusuf Kurçenli’nin yaptığı “Yüreğine Sor” filmi oldu. Beni Unutma filminde oynadı. Samanyolu, Deli Saraylı, İzmir Çetesi, Krem, Kalp Hırsızı gibi televizyon dizilerinde rol aldı. 2012′de Mustafa Üstündağ ile Çamur’dan Tiyatro’yu kurdu.

Dedesi Galatasaray'ın eski futbolcu ve yöneticilerinden Turgan Ece, Keriman Halis'in erkek kardeşidir.

Filmografi

2017 Taksim Hold'em
2017 Ver Kaç
2016 Magi
2015 Ertuğrul 1890
2015 Aşk Olsun 
2014 Gulyabani 
2012 Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede 
2012 Sağ Salim 
2011 Bul Beni 
2011 Beni Unutma 
2009 Yüreğine Sor

Televizyon

2015 Güllerin Savaşı
2014 Küçük Ağa
2014 Kalp Hırsızı
2012 Son
2012 Krem
2011 İzmir Çetesi
2011 Ay Tutulması
2010 Samanyolu
2010 Gecekondu (TV Programı)
2010 Deli Saraylı
2009 Masumlar
2006 Fair City

Tiyatro

2014 Bakarsın Bulutlar Gider
2012 Islah Evi

Ödülleri

2012 17. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Beni Unutma

Görev Aldığı Yapımlar

Kenan Ece Fotoğrafları

Kenan Ece Haberleri