Kenan İmirzalıoğlu

Kenan İmirzalıoğlu

Kenan İmirzalıoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.6.1974

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Aslen Türkmen'dir. 

Ankara ilinin Balâ ilçesine bağlı Üçem köyünde dünyaya geldi. 12 yaşına kadar köyde yaşadı. Soyu Bozulus Türkmenleri'nin Tabanlı Aşiretine dayanan İmirzalıoğlu, orta ve lise öğrenimini Ankara’da teyzesinin yanında tamamladı. Yüksek öğrenimini ise İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde tamamladı

1997 yılında Best Model of Turkey'nin elemelerine katılıp ve 4000 kişinin arasından ilk 20'ye seçilmiş, sonra da Türkiye Finalinde birinci seçilmiştir. Daha sonra birinci olduğu için Best Model of The World'e katılmış, birinci olmuş ve ilk defa bir Türk Erkeği Best Model of The World olmuştur.

Deli Yürek adlı dizide canlandırdığı Yusuf Miroğlu karakteriyle yıldızı parladı. Alacakaranlık adlı dizide Uğur Yücel ile başrol paylaşmıştır. Yazı Tura adlı filmde rol almış ve Acı Hayat dizisinde Selin Demiratar ile başrol paylaşmıştır. 2008 yılında Kabadayı adlı filmde Şener Şen ve Aslı Tandoğan ile başrol oynamıştır. Son Osmanlı Yandım Ali adlı filmde ise Cansu Dere ile başrol paylaşmıştır. 2009 yılında Ejder Kapanı adlı filmde Uğur Yücel ve Berrak Tüzünataç ile başrol,  2009'da başlayan Ezel adlı dizide Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay, Berrak Tüzünataç, Tuncel Kurtiz ve Haluk Bilginer ile başrol paylaşmıştır. 2012'de Osman Sınav'ın yönetmenliğini üstlendiği Tuğçe Kazaz ile başrollerini paylaştığı Uzun Hikaye adlı sinema filminde oynamıştır. 2012 de başlayan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrol oynamıştır. Bu dizide 'Mahir Kara' karakterini canlandırmıştır.

2012'de yeni dizisi için 4.000.000$ alarak Türkiye'de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti aldı.

İmirzalıoğlu, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca 'uyuşturucu kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, 'örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak' suçundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

14 Mayıs 2016'da oyuncu Sinem Kobal ile evlendi.

Filmografi

2017 Cingöz Recai
2012 Uzun Hikaye
2009 Ejder Kapanı
2007 Kabadayı
2006 Son Osmanlı Yandım Ali
2003 Yazı Tura
2001 Deli Yürek - Boomerang Cehennemi

Televizyon

2017 Fatih
2014 Karadayı
2010 Ezel
2006 Acı Hayat
2003 Alacakaranlık
2000 Hayat Bağları
1999 Deli Yürek

Ödülleri

2013 4. Antalya Televizyon Ödülleri - Bir Dram Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu, Karadayı
2010 15. Sadri Alışık Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, Ejder Kapanı
2010 1. İsmail Cem Televizyon Ödülleri - Bir Dram Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu, Ezel
2010 37. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Ezel
2005 12. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Yazı Tura

Görev Aldığı Yapımlar

Kenan İmirzalıoğlu Fotoğrafları

Kenan İmirzalıoğlu İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler