Kenan Pars

Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.3.1920

Ölüm Tarihi: 10.3.2008

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye


Bir dönem Yeşilçam filmlerinin sert mizaçlı karakterlerini canlandırdı. Pars, Bakırköy'de yaşıyordu ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda kendi adını taşıyan bir Milli Piyango bayii işletiyordu.10 Mart 2008'de öldü. Kenan Pars, oyunculuğun dışında 'Oğlum', 'Derdimden Anlayan Yok', 'Cinayet Gecesi', 'Ölüm Allah'ın Emri', 'Aklın Durur' ve 'Bir Ateşim Yanarım' adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenen, ayrıca birkaç filmde yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yaptı. Kariyerine 1953 yılında başlayıp, 2003 senesine kadar sürdürmüştür. Sinemanın sert, kötü adamı olarak hafızalarda yer etmiştir.

Filmografisi

Oyuncu olarak

2000'ler

  • Yeşilçam Denizi, 2003
  • Acılar, 2000

1990'lar
  • Küçük Besleme, 1999
  • Hayat Bağları, 1999 
  • Yorgun Ölüm, 1994
  • Çöplükler Kraliçesi, 1993
  • Zirvedekiler, 1993

1980'ler
  • Acı Su, 1988
  • Emanet, 1988
  • Hüküm, 1988
  • Sana Can Dayanmaz, 1988
  • Sis, 1988
  • Bomba, 1987
  • Donanmanın Gülü, 1987
  • İkisi De Cesurdu, 1987
  • Kader Utansın, 1987
  • Kuruluş / Osmancık, 1987
  • Menekşeler Mavidir, 1987
  • Sarışınım, 1987
  • Yalnız Kadın, 1987
  • Yarın Artık Bugündür, 1987
  • Yeniden Doğmak, 1987
  • Zirve, 1987
  • Sosyete Şaban, 1985
  • Kertenkele, 1985
  • Uçurum, 1985 
  • Darbe, 1984
  • Kördüğüm, 1982

1970'ler
  • Mücevher Hırsızları, 1979
  • Adalet, 1977
  • Bir Adam Yaratmak, 1977
  • İkimiz De Sevdik, 1977
  • Ölmeyen Şarkı, 1977
  • Şöhretin Bedeli, 1977
  • Yangın, 1977
  • Bitmeyen Şarkı, 1976
  • Evlatlık / Çıngar, 1976
  • Günahkar, 1976
  • Kadı Han, 1976
  • Krallar Eğleniyor, 1976
  • Kurban Olayım, 1976
  • Mağlup Edilemeyenler, 1976
  • Ne Haber, 1976
  • Ne Umduk Ne Bulduk, 1976
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar, 1976
  • Ölüme Yalnız Gidilir, 1976
  • Parola Kartal, 1976
  • Adamını Bul, 1975
  • Bana Beş Avrat Yetmez, 1975
  • Beş Milyoncuk Borç Verir misin?, 1975
  • Bir Defa Yetmez, 1975
  • Delicesine, 1975
  • Gençlik Köprüsü, 1975
  • Gördüğün Yerde Vur, 1975
  • Hesap Günü, 1975
  • Islak Dudaklar, 1975
  • İnce Memed Vuruldu, 1975
  • Kral Benim, 1975
  • Macera, 1975
  • O'nun Hikayesi, 1975
  • Salak Bacılar, 1975
  • Seferim Var, 1975
  • Sevişerek Ölenler, 1975
  • Sıra Sende Yosma, 1975
  • Şafakta Buluşalım, 1975
  • Şeftalisi Ala Benziyor / 24 Ayardayım, 1975
  • Vur Tatlım, 1975
  • Yarınlar Kimin, 1975
  • Aç Gözünü Mehmet, 1974
  • Başa Gelen Çekilir, 1974
  • Bir Ana Bir Kız, 1974
  • Bir Tanem, 1974
  • Diriliş, 1974
  • Eski Kurtlar, 1974
  • Kanlı Sevda, 1974
  • Mekansız Öldüler, 1974
  • Memleketim, 1974
  • Namus Belası, 1974
  • Öpme Sev, 1974
  • Parasızlar, 1974
  • Silahın Elinde Kardeş, 1974
  • Sosyete Behçet, 1974
  • Tek Başına, 1974
  • Tipsiz, 1974
  • Aşkın Zaferi / Aşk ve Vatan, 1973
  • Kara Murat Fatih'in Fermanı, 1973
  • Kızım, 1973
  • Lekeli Kadın, 1973
  • Yirmi Yıl Sonra, 1972

1960'lar
  • Gizli Emir, 1969
  • Kibar Ali, 1969
  • Altın Avcıları, 1968
  • Ağa Düşen Kadın, 1967
  • Aşkınla Divaneyim, 1967
  • Düşman Aşıklar, 1967
  • Serseriler Kralı, 1967
  • Trafik Belma, 1967
  • Üç Sevdalı Kız, 1967
  • Zengin Ve Serseri, 1967
  • Aşkın Kanunu, 1966
  • Biraz Kül Biraz Duman, 1966
  • Fakir Ve Mağrur, 1966
  • Fatih'in Fedaisi, 1966
  • İstanbul Dehşet İçinde, 1966
  • Kanlı Pazar, 1966
  • Katiller De Ağlar, 1966
  • Kenarın Dilberi, 1966
  • Meleklerin İntikamı, 1966
  • Tehlikeli Oyun, 1966
  • Tilki Selim, 1966
  • Yiğit Yaralı Olur, 1966
  • Aklın Durur, 1965
  • Ateş Gibi Kadın, 1965
  • Beni Kadınlara Sor, 1965
  • Bitirim Aşkı, 1965
  • Devlerin Kavgası, 1965
  • Ekmek Kavgası, 1965
  • Ekmekçi Kadın, 1965
  • Eller Yukarı, 1965
  • Fakir Gencin Romanı, 1965
  • Gizli Emir, 1965
  • İki Yavrucak, 1965
  • Kamyon Faresi, 1965
  • Kara Kedi, 1965
  • On Korkusuz Kadın, 1965
  • Onyedinci Yolcu, 1965
  • Ölüme Kadar, 1965
  • Sırtımdaki Bıçak, 1965
  • Son Kuşlar, 1965
  • Şıngırdak Melahat, 1965
  • Afilli Delikanlılar, 1964
  • Avare, 1964
  • Erkekler Ağlamaz, 1964
  • Kaldırımlar Üstünde, 1964
  • Karanlıkta Uyananlar, 1964
  • Kocaoğlan, 1964
  • Köye Giden Gelin, 1964
  • Macera Kadını, 1964
  • Mualla, 1964
  • Ölüm Allahın Emri, 1964
  • Şoför Nebahat Ve Kızı, 1964
  • Varan Bir, 1964
  • Vur Gözünün Üstüne, 1964
  • Aşka Susayanlar, 1964
  • Aşka Tövbe, 1964
  • Başımı Belaya Sokma, 1964
  • Kırık Anahtar, 1964
  • Mukadderat, 1964
  • Acı Ve Tatlı, 1962
  • Aramıza Kan Girdi, 1962
  • Belki Bir Sabah Geleceksin, 1962
  • Cehennem Yolcuları, 1962
  • Derdimden Anlayan Yok, 1962
  • Dilberler Yuvası, 1962
  • Gençlik Hülyaları, 1962
  • Küçük Beyefendi, 1962
  • Lekeli Kadın, 1962
  • Sahte Nikah, 1962
  • Yavaş Yürü Yabancı, 1962
  • Allah Cezanı Versin Osman Bey, 1962
  • Aşk Ve Yumruk, 1962
  • Bir Yetimenin Hasreti, 1962
  • Bülbül Yuvası, 1962
  • Kalp Yarası, 1962
  • Karanlıkta Yaşayanlar, 1962
  • Oğlum, 1962
  • Sabırtaşı, 1962
  • Şafakta Buluşalım, 1962
  • Vahşi Kedi, 1962
  • Elveda Hatıralar, 1960
  • Evlat Yüzünden, 1960
  • İçimizden Biri / Ölüm Çemberi, 1960
  • İlk Aşk, 1960
  • Şoför Nebahat, 1960
  • Talihsiz Yavru, 1960

1950'ler
  • Balıkçının Kızı Gülnaz, 1959
  • Gurbet, 1959
  • İzmir Ateşler İçinde, 1959
  • Ömrüm Böyle Geçti, 1959
  • Ömrümün Tek Gecesi, 1959
  • Samanyolu, 1959
  • Şeytan Mayası, 1959
  • Unutulmayan Aşk / Zeynebim, 1959
  • Vatan Uğruna, 1959
  • Asi Evlat, 1958
  • Ateş Rıza, 1958
  • Ayşe'nin Çilesi, 1958
  • Bir Dilim Ekmek, 1958
  • Çitlenbik, 1958
  • Funda, 1958
  • Gönülden Ağlayanlar, 1958
  • Hayat Cehennemi, 1958
  • Kederli Yıllar, 1958
  • Kızımın Başına Gelenler, 1958
  • Vicdan Azabı, 1958
  • Yavrum İçin, 1958
  • Dişi Canavar, 1957
  • Ebediyen Seninim, 1957
  • Mahşere Kadar, 1957
  • Pusu, 1957
  • Yanık Kezban, 1957
  • Büyük Sır, 1956
  • Günah Köprüsü, 1956
  • İntikam Alevi, 1956
  • Köy Canavarı, 1956
  • Öldürdüğüm Sevgili, 1956
  • Sazlı Damın Kahpesi, 1956
  • Sönen Yıldız, 1956
  • Artık Çok Geç, 1955
  • Gün Doğarken, 1955
  • Günahkar Baba, 1955
  • Kanlarıyla Ödediler, 1955
  • Ölüm Korkusu, 1955
  • Aramızda Yaşıyamazsın, 1954
  • Beyaz Cehennem / Cingöz Recai, 1954
  • Ecel Köprüsü, 1954
  • Evlat Acısı, 1954
  • Son Şarkı, 1954
  • Vahşi Kız, 1954
  • Öldüren Şehir, 1953

Yönetmen olarak 
  • Oğlum, 1961
  • Derdimden Anlayan Yok, 1962
  • Cinayet gecesi, 1963
  • Ölüm Allah'ın Emri, 1964
  • Aklin Durur, 1965
  • Bir Ateşim Yanarım, 1966 

Görev Aldığı Yapımlar

Kenan Pars Fotoğrafları

Kenan Pars Haberleri