Keremcem

Keremcem

Keremcem
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 28.12.1977

Doğum Yeri: Muğla, Türkiye

Türk şarkıcı ve oyuncu.

Tam adı Keremcem Dürük'tür. Gerçekte 28 Aralık 1977, resmi kayda göre ise 5 Ocak 1978 tarihinde Milas’ta doğdu. İlköğrenimini Milas Sakarya İlkokulu’nda gördü. İzmir Özel Fatih Koleji’ndeki ortaöğreniminden sonra Muğla Turgutreis Lisesi’nden 1995 senesinde mezun oldu. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2003’te mezun oldu. Gitar çalmaya lise yıllarında başladı, sözü ve müziği kendisine ait ilk bestesi olan ve ilk albümünde de yer alan “Elimde Değil” şarkısını 1996’da Ankara'da yaptı.

Daha sonra üniversite yıllarında tanıştığı arkadaşı Yunus Adak’la beste çalışmalarına devam etti. 2001’de Yonca Evcimik’in teşvikiyle İstanbul’a geldi. Yine O’nun vasıtasıyla 2004’te Aykut Gürel’le çalışmaya başladı. 2005’te ilk albümü Eylül, İremrecords etiketiyle piyasaya çıktı. “Nerelere Gideyim”, “Pardesü”, “Ağlayalım Beraber”, “Aşk Oyunu” gibi sevilen şarkılarını içeren bu albüm ona “Popsav” ve “Altın Kelebek”ten “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödüllerini getirdi.

2005 yılında TRT’de yayınlanan “Kerem ile Aslı” isimli TV filminde Kerem karakterini canlandırdı. 2006 yılında Haldun Dormen yönetimindeki “Broadway’den İstanbul’a” isimli müzikal projede “Notre Damme de Paris”, “Grease”, “Hisseli Harikalar” ve “Lüküs Hayat” müzikallerinde şarkılar söyledi.


Filmografi

2020 Aşk Çağırırsan Gelir
2014 İksir: Dedemin Sırrı
2014 Olur Olur!

Televizyon

2019 Kimse Bilmez
2017 İki Yalancı
2017 Çember
2017 Aşk ve Mavi
2016 Küçük Ortak
2016 O Hayat Benim
2012 Merhaba Hayat
2011 Tövbeler Tövbesi
2010 Keskin Bıçak
2008 Elif
2008 Proje 13 (Web Dizi)
2007 İki Yabancı
2007 Avrupa Yakası
2005 Aşk Oyunu
2004 Kerem ile Aslı (TV Filmi)

Müzikal

2010 The Rat Pack Show
2010 Doğuş Çocuk Senfoni Ork.
2010 Samsun Opera ve Bale Ork.
2006 Broadway’den İstanbul'a

Seslendirme

2014 Cesur Tom ve Sihirli Ayna
2009 Soysuzlar Çetesi
2008 Asteriks Olimpiyatlarda
2006 Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik

Görev Aldığı Yapımlar

Keremcem Fotoğrafları

Keremcem Haberleri