Kevin Costner

Kevin Costner

Kevin Costner
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 18.1.1955

Doğum Yeri: Lynwood, ABD

ABD'li oyuncu, yapımcı ve yönetmen.

Genellikle kendi filmlerini yönetmiştir. Aldığı Oscar, BAFTA ve Altın Küre ödüllerinin yanı sıra oyunculuğuyla 6 kez Razzie ödülüne layık görülmüştür. En İyi Yapım ve En İyi Yönetmen dalında Oscar ödülünü ve En İyi Yönetmen dalında Altın Küre ödülünü kazandığı 1990 yılı yapımı Kurtlarla Dans ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ödülünü kazandığı 2012 yapımlı mini dizi Hatfields & McCoys yapımlarıyla tanınmıştır. Fanatik bir Arsenal taraftarıdır. Sinemanın yanı sıra aynı zamanda Modern West adlı bir rock grubunda da vokalistlik yapmaktadır.

Filmografi

2020 Let Him Go
2019 The Highwaymen
2019 Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı (Seslendirme)
2017 The People of the Standing Stone: (Kısa Film)
2017 Molly'nin Oyunu
2016 Suç/lu
2016 Gizli Sayılar
2016 Batman v Superman: Adaletin Şafağı
2015 McFarland
2014 Son Üç Gün
2014 Jack Ryan: Gölge Ajan
2014 Black or White
2014 Karar Günü
2013 Çelik Adam
2011 Field of Dreams 2: Lockout (Kısa Film)
2010 Büyük Adamlar
2009 Tepedeki Mezarlık
2008 Oyum Kime?
2007 Mr. Brooks
2006 Koruyucu
2005 Öfkeli Aşıklar
2005 Gerçek Dedikodu
2003 Uzak Ülke
2002 Sonsuz Aşk
2001 The Road to Graceland (Kısa Film - Seslendirme)
2001 Bitmeyen Kapışma
2000 Yakın Tehlike
1999 Ölümüne Kadar
1999 Aşk Oyunu
1999 Aşk Mektubu
1997 Haberci
1996 Aşkın Gücü
1995 Su Dünyası
1994 Wyatt Earp
1994 Savaş
1993 Kusursuz Dünya
1992 Bodyguard
1991 Robin Hood - Hırsızlar Prensi
1991 JFK: Kapanmayan Dosya
1990 Kurtlarla Dans
1990 İhtiras
1989 Kaçakçı
1989 Düşler Tarlası
1988 Boğa Takımı
1987 Dokunulmazlar
1987 Çıkış Yok
1985 Silverado
1985 Fandango
1985 American Flyers
1984 Shadows Run Black
1983 Yıllar Sonra
1983 Testament
1983 Stacy's Knights
1983 Bir Yabancı Gibi
1982 Night Shift
1982 Frances
1982 Chasing Dreams
1981 Malibu Hot Summer

Televizyon

2020 Yellowstone
2012 Hatfields & McCoys (Mini Dizi)
1990 The Earth Day Special
1985 Amazing Stories

Yönetmen

2003 Uzak Ülke
1997 Haberci
1990 Kurtlarla Dans

Yapımcı

2019 The Highwaymen
2014 Black or White
2008 Oyum Kime?
2007 Mr. Brooks
2003 Uzak Ülke
2000 Yakın Tehlike
1999 Aşk Mektubu
1997 Haberci
1995 Su Dünyası
1994 Wyatt Earp
1994 Elveda Cennet
1992 Bodyguard
1991 Robin Hood - Hırsızlar prensi
1990 Kurtlarla Dans
1990 İhtiras

Televizyon

2019 Yellowstone
2012 Hatfields & McCoys (Mini Dizi)
1995 500 Nations (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Kevin Costner Fotoğrafları

Kevin Costner Haberleri