Kevin McKidd

Kevin McKidd

Kevin McKidd
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 9.8.1973

Doğum Yeri: İskoçya

İskoçyalı aktör.

Elgin, Moray doğumludur. Moray'da tiyatro çalışmalarına başlamıştır. Gençlik yıllarında amatör olarak bir rock müzik grubunda çalışmıştır. Öncelikle Edinburgh Üniversitesi'nde mühendislik okumasına karşın, Edinburgh Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nda tiyatroya ilgisini keşfederek Edinburgh'daki Queen Margaret College e girerek tiyatro eğitimi almıştır. İlk profesyonel rolünü Father Ted isimli televizyon dizisinde oynamıştır. Oynadığı değişik dizilerin ardından Ridley Scott'un Kingdom of Heaven filmi ile sinema dünyasında yer etmeye başlamıştır.

En bilenen ve kitlelerce tanınmasını sağlayan rolü Rome dizisinde canlandırdığı Lucius Vorenus karakteri ile olmuştur. 2007 sonbaharında yine bir dizi film olan Journeyman ile televizyon yaşamına devam etmiştir. Ayrıca dünyaca ünlü Call of Duty serisindeki İskoç oyun karakteri Cpt. 'Soap' MacTavish'i seslendirmiştir.

Filmografi
Small Faces (1996) .... Malky Johnson
Trainspotting (1996) .... Tommy
Behind the Lines (1997) .... Callan
Richard II (1997) .... Henry Percy
Hideous Kinky (1998) .... Henning
Bedrooms and Hallways (1998) .... Leo
The Acid House (1998) .... Johnny (bir yumuşak dokunuş)
Dad Savage (1998) .... H
Looking After Jo Jo (1998) .... Basil
Topsy-Turvy (1999) .... Durward Lely (Nanki-Poo)
Nicholas Nickleby (2002) .... John Browdie
Max (2002/I) .... George Grosz
Dog Soldiers (film) (2002) .... Pvt. Cooper
That Old One (2002) .... Tom Furness
The Key (2003) .... Duncan
AfterLife (2003)
16 Years of Alcohol (2003) .... Frankie
Does God Play Football (2003) .... Father Davis
De-Lovely (2004) .... Bobby Reed
One Last Chance (2004) .... Seany
Kingdom of Heaven (2005) .... İngiliz çavuş
'The Rocket Post' (2006) .... Thomas McKinnon
The Last Legion (2007) .... Wulfila
Hannibal Rising (2007) .... Kolnas
Made of Honor (2008) .... Colin McMurray
Call of Duty: Modern Warfare 2 {Oyun} (2009) .... Cpt.'Soap'MacTavish
Percy Jackson ve Olimposlular : Şimşek Hırsızı(2010) ... Posedıon
Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]
Father Ted (1996) .... Father Deegan
The Magical Legend of the Leprechauns (1999) .... Jericho O'Grady
Anna Karenina (2000) .... Count Vronsky
North Square (2000) .... Billy Guthrie
Gunpowder, Treason & Plot (2004) .... Bothwell
The Virgin Queen (2005) .... Duke of Norfolk
Rome (2005-2007) .... Lucius Vorenus
Journeyman (2007) .... Dan Vasser
Grey's Anatomy (2008-) .... Owen Hunt

Görev Aldığı Yapımlar

Kevin McKidd Fotoğrafları

Kevin McKidd Haberleri

Portreler