Kieran Culkin

Kieran Culkin

Kieran Culkin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.9.1982

Doğum Yeri: New York, ABD

Kieran Kyle Culkin (d. 30 Eylül 1982, New York City, New York, ABD) ABD'li sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu.


Culkin, New York City'de doğdu. Annesi Patricia Brentrup, babası Broadway tiyatrosunda uzun bir kariyeri olan eski tiyatro oyuncusu Christopher 'Kit' Culkin'dir.

Shane Arliss (d. 1976), Macaulay Carson Culkin (d. 1980), Christian Patrick (d. 1987) ve Rory Hugh Culkin (d. 1989) adlarında dört erkek kardeşi ve Dakota Ulissa (1978–2008) ve Quinn Kay (d. 1984) adlarında iki kız kardeşi vardır.

Kieran Culkin'in ilk filmi, kardeşi Macaulay'in başrolde olduğu Evde Tek Başına serisinin ilk filmiydi. Culkin, bu filmde kuzen Fuller McCallister karakterini canlandırdı. Oyunculuğa; çocuk ve genç karakterleri canlandırarak Home Alone 2: Lost in New York ve Father of the Bride ile bu filmin devamı Father of the Bride Part II filmlerinde oynadı.

Gençliğinde başroller ve bağımsız filmlerde küçük roller almaya başladı. The Mighty filminde Kevin Dillon karakteri ile başrol oynadı. Igby Goes Down filminde başrol oynadı ve Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi. Oscar Ödüllerinde Music of the Heart filmindeki adaylık ile göründü.

New York'taki Second Stage Theatre'da Eric Bogosian'nın SubUrbia oyununda Buff karakterini oynadı. 2010 yılında Scott Pilgrim vs. the World filminde Scott Pilgrim'in havalı gey arkadaşı Wallace Wells'i canlandırdı.
Filmografi

1990   Home Alone   Fuller McCallister  
1991   Only the Lonely   Patrick Muldoon Jr.  
Father of the Bride   Matty Banks   Adaylık — Young Artist Award
1992   Home Alone 2: Lost in New York   Fuller McCallister  
1993   Nowhere to Run   Mike 'Mookie' Anderson  
1994   My Summer Story   Ralph 'Ralphie' Parker  
1995   Father of the Bride Part II   Matty Banks  
1996   Amanda   Biddle Farnsworth  
1998   The Mighty   Kevin Dillon   Adaylık — Young Artist Award
1999   She's All That   Simon Boggs  
Music of the Heart   Lexi (15 yaşındaki)  
The Cider House Rules   Buster   Adaylık — Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture
The Magical Legend of the Leprechauns   Barney O'Grady  
2001   Go Fish   Andy 'Fish' Troutner   TV dizisi
(5 bölüm)
2002   The Dangerous Lives of Altar Boys   Tim Sullivan  
Igby Goes Down   Jason 'Igby' Slocumb, Jr.   Broadcast Film Critics Association Award for Best Young Performer
Las Vegas Film Critics Society Award for Youth in Film
Satellite Award for Best Actor - Motion Picture Musical or Comedy
Adaylık — Golden Globe Award for Best Actor – Motion Picture Musical or Comedy
Adaylık — MTV Movie Award for Best Breakthrough Performance
2009   Lymelife   Jimmy Bartlett  
Margaret   Paul  
Paper Man   Christopher  
Three Stories About Joan    
2010   Scott Pilgrim vs. the World   Wallace Wells  
The Stanford Prison Experiment    
The Other Side   Rupert Pupkin  
Sahne çalışmaları

2000   The Moment When   Wilson   Playwrights Horizons, New York
2003   This is Our Youth   Warren   Garrick Theatre, Londra
2004   After Ashley   Justin Hammond   Vineyard Theatre, New York/Obie Award
2007   subUrbia   Buff   Second Stage Theatre, New York

Görev Aldığı Yapımlar

Kieran Culkin Fotoğrafları

Kieran Culkin Haberleri