Kirin Kiki

Kirin Kiki

Kirin Kiki
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.1.1943

Ölüm Tarihi: 15.9.2018

Doğum Yeri: Tokyo, Japonya

Japon aktris.

Asıl adı Keiko Nakatani'dir. Liseden mezun olduktan sonra, 1960'ların başında Chiho Yūki sahne adını kullanarak Bungakuza tiyatro grubunun üyesi olarak oyunculuk kariyerine başladı. Jikan desu yo ve Terauchi Kantarō ikka gibi televizyon programlarında ve televizyon reklamlarında üstlendiği kendisine has komedi ve eksantrik rollerle tanındı ve sevildi. Adını 'Kirin Kiki' olarak değiştirdi, televizyon programında kendisinden açık artırmada bir şey satması istenince, 'satacak başka bir şeyi' olmadığını iddia ederek ilk sahne adını sattı.

2004 yılında Kamikaze Girls ve Half a Confession filmleriyle Yokohama Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülleri ve 2008 yılında Mom and Me, and Sometimes Dad filmiyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Japonya Akademi Ödülü kazanmıştır.

1964 yılında evlendiği Shin Kishida ile 1968 yılında boşandılar. 1973 yılında bu kez Yuya Uchida ile evlendi. Çift 1975 yılından sonra resmî olarak boşanmadan ölene kadar ayrı yaşamışlardır. 2004 yılında yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 15 Eylül 2018 tarihinde vefat etti.

Filmografi

2019 Erica 38 (Ayrıca Yapımcı)
2018 Nichinichi Kore Kôjitsu
2018 Mori no iru basho
2018 Manbiki kazoku
2016 Ikari
2016 Fırtınadan Sonra
2015 Umudun Tarifi
2015 Küçük Kız Kardeşim
2015 Kakekomi onna to kakedashi otoko
2013 Yakusoku: Nabari dokubudôshu jiken shikeishû no shôgai
2013 Benim Babam, Benim Oğlum
2012 Tsunagu
2011 Waga haha no ki
2011 Ôki-ke no tanoshii ryokô: Shinkon jigoku-hen
2011 Kiseki
2011 Hanezu no tsuki
2010 Gôsuto
2010 Aşırıcılar (Seslendirme)
2010 Akunin
2008 Za shôto fuirumuzu: Minna, hajime wa kodomo datta
2008 Miyagino
2008 Bitmeyen Yürüyüş
2007 Tôkyô tawâ: Okan to boku to, tokidoki, oton
2007 Saido kâ ni inu
2006 Chekeraccho!!
2006 Brave Story (Seslendirme)
2006 Akai kujira to shiroi hebi
2004 Shimotsuma monogatari
2004 Izo
2004 Han-ochi
2003 Hotaru no hoshi
2002 Yoru o kakete
2002 Ritânâ
2002 Inochi
2001 Tôkyô Marîgôrudo
2001 Pisutoru opera
2001 Drug
2001 Danbôru hausu gâru
2000 Zawa-zawa Shimo-Kitazawa
1999 39 keihô dai sanjûkyû jô
1997 Koi to hanabi to kanransha
1997 Hissatsu shimatsunin
1997 Ashita heno kakehashi
1996 Oishinbo
1995 Toki no kagayaki
1995 Mitabi no kaikyô
1994 Rampo
1993 Yume no onna
1992 Za Chugaku kyoshi
1992 Itsuka giragirasuruhi
1991 Sensou to seishun
1991 Dai yûkai
1990 Donmai
1989 Kaze no Matasaburô - Garasu no manto
1988 Tsuru
1988 Kyôshû
1988 Daidokoro No Seijo
1985 Yumechiyo nikki
1985 Sabishinbô
1985 Kapone oi ni naku
1983 Furusato
1983 Amagi goe
1982 Tenkôsei
1982 Santô kôkôsei
1982 Keiji monogatari
1981 Nogiku no haka
1980 Tsigoineruwaizen
1980 Tosa No Ipponzuri
1980 Otake shinobu no a! Kono ai nakuba ganbasseyo Kuni-chan
1979 Tatsu no ko Tarô (Seslendirme)
1979 Sochô no kubi
1979 Kindaichi Kosuke no boken
1979 Kamisamaga kureta akanbô
1977 Wani to oum to ottosei
1977 Onna kyôshi
1977 Hanare goze Orin
1976 Sachiko no sachi
1976 Eden no umi
1975 Za.Dorifutazu no kamo da!! Goyo da!!
1975 Mamushi to aodaishô
1974 Jack and the Beanstalk (Seslendirme)
1974 Honô no shôzô
1974 Akumyo: shima arashi
1974 Aka chôchin
1974 Abayo dachikô
1970 Otoko wa tsurai yo: Fûten no Tora
1969 Dai bakuhatsu
1968 Kamisama no koibito
1968 Aniki no koibito
1967 Tabiji
1966 Zoku Yoidore hakase
1966 Umi no koto
1966 Tonogata goyôjin

Televizyon

2015 Ito no mori no ie (Mini Dizi)
2014 Kono Mystery ga Sugoi!: Bestseller Sakka kara no Chôsenjô (TV Filmi)
2013 Aji ichi monme (TV Filmi)
2011 Aji ichi monme (TV Filmi)
2007 Ten to sen (Mini Dizi)
2006 Tokyo Tower: Mom and Me, and Sometimes Dad (TV Filmi)
2005 Natsumeke no shokutaku (TV Filmi)
2002 Ten no hitomi 3 (TV Filmi)
2001 Ten no hitomi 2 (TV Filmi)
2001 Aki no ryojô sasupensu 3: Shokutaku keiji Koyamada Shô'hei tabiji no hate (TV Filmi)
2000 Aoi tokugawa sandai
2000 Ten no hitomi (TV Filmi)
1999 Teppen (Mini Dizi)
1997 The Best Bad Thing (TV Filmi)
1996 Hamidashi Keiji Jônetsu Kei
1996 Aji ichimonme
1996 Oyaji no hige 20 (TV Filmi)
1995 Toki yo tomare (TV Filmi)
1995 Oyaji no hige 19 (TV Filmi)
1995 Oyaji no hige 18 (TV Filmi)
1995 Anata no naka de ikiru: CG seinen no kodoku to ai (TV Filmi)
1993 Korekara umibe no tabibitotachi (TV Filmi)
1991 Kimi no na wa
1991 Kimu no sensô (TV Filmi)
1991 Okappiki dobu (Mini Dizi)
1987 Kesa no aki (TV Filmi)
1984 Shin yumechiyo nikki
1981 Haha taru koto wa jigoku no gotoku (TV Filmi)
1980 Hattori Hanzô: Kage no Gundan
1979 Tantei monogatari
1978 Mû ichizoku
1975 Akuma no youna aitsu
1970 Jikan desuyo (Mini Dizi)
1970 Dokushin no Scat (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Kirin Kiki Fotoğrafları

Kirin Kiki Haberleri