Kıvanç Baruönü

Kıvanç Baruönü

Kıvanç Baruönü
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 11.10.1969

Doğum Yeri: Zonguldak, Türkiye

Türk senarist ve yönetmen.

İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü’ne girdi. Aynı yıllarda öncelikle tiyatro ve fotoğrafla ilgilendi. Üniversite yıllarında televizyon haberciliği alanında çalışmaya başladı. '32.Gün' programında muhabir olarak görev yaptı. Türkiye’nin ilk özel radyolarından biri olan Genç Radyo ve Klas Radyo’da programcı ve yayın yönetmeni olarak uzun yıllar çalıştı. Number One müzik kanalını kurdu. Baruönü, müzik sektörü ile paralel olarak oluşan yeni bir alana geçerek klip yönetmeni olarak çalışmaya başladı. 

90’lı yılların başı ve 2000’li yıllar arası özellikle İzzet Öz Production bünyesinde çektiği kliplerle adından söz ettirdi. Tüm bunların yanı sıra, yönetmenliğine en büyük katkıyı sağlayan tecrübe ise, uzun zaman Savaş Ay’ın hazırlayıp sunduğu A TAKIMI isimli haber programında danışman ve görsel yönetmen olarak çalışması oldu. “Dansöz”, “G.O.R.A” ve “Kelebeğin Rüyası” gibi birçok filmde görev alan Kıvanç Baruönü, sinema filmi yönetmenliğine başladı. 2014'te Patron Mutlu Son İstiyor, 2015'te Kocan Kadar Konuş, 2016'da ise Kocan Kadar Konuş:Diriliş ve Görümce filmlerini çekti.

Filmografi

Yönetmen

2018 Hedefim Sensin
2017 Arif V 216
2016 Görümce
2015 Kocan Kadar Konuş: Diriliş
2015 Kocan Kadar Konuş
2014 Patron Mutlu Son İstiyor

Senaryo

2015 Kocan Kadar Konuş: Diriliş

Görev Aldığı Yapımlar

Kıvanç Baruönü Fotoğrafları

Kıvanç Baruönü Haberleri