Köksal Engür

Köksal Engür

Köksal Engür
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.1.1947

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

Tam adı İsmail Köksal Engür'dür. Eğitimini tamamlamadan önce sanat yaşamına başlayan oyunculardandır. 1956 yılında TRT Ankara Radyosu, Çocuk Saati programında kısa radyo tiyatrolarıyla başlayan deneyimleri, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden 1969 yılında mezun olana kadar sürdü. TRT'de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarının da temelini atan sanatçı, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolarda ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımlarında çeşitli roller aldı. Radyo deneyimlerini seslendirmedeki ustalığını geliştirmekte kullanan Engür, tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerinde de oynadı. Sanatçı, Süngerbob Kareşort çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirmektedir. Korkuyorum Anne filmiyle ünlenerek ödül alan oyuncu, Susam Sokağı'ndaki Büdü karakterini ve çizgi filminde Red Kit'i de seslendirmişti.

Leyla ile Mecnun'da 'Ak Sakallı Dede' ve 'Karabasan' rollerinde oynadı. Ben de Özledim'de kendisini canlandırmıştır. Şu anda Beş Kardeş dizisinde Osman rolünü oynadı.

Filmografi

2018 Arapsaçı
2016 Oflu Hoca'nın Şifresi 2
2015 İkimize Bir Dünya
2014 Unutursam Fısılda
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi
2013 Özür Dilerim
2013 Sürgün İnek
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2009 Kurtlar Vadisi: Gladio
2008 Güneşin Oğlu
2008 Gökten Üç Elma Düştü
2006 Beş Vakit
2005 Korkuyorum Anne
2000 Vizontele
1999 Sevgilim İstanbul
1998 Kaç Para Kaç

Televizyon

2017 Çoban Yıldızı
2017 Ver Elini Aşk
2016 Şahane Damat
2016 Kaçın Kurası
2015 Lokman İlyas (TV Filmi)
2015 Beş Kardeş
2014 Analı Oğullu
2013 Ben de Özledim
2012 Şubat
2012 Leyla ile Mecnun
2010 Kalp Ağrısı
2010 Deli Saraylı
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2009 Hırçın Kız Kadife (TV Filmi)
2009 Acemi Müezzin
2008 Dudaktan Kalbe
2006 Sağır Oda
2006 Dolunay
2004 Kadirşinas
2004 Dayı
2003 Zerda
2002 Yıldızların Altında
2001 Tatlı Hayat
2001 Karanlıkta Koşanlar
1998 Dış Kapının Mandalları
1989 Kanun Savaşçıları
1989 Keşanlı Ali Destanı

Seslendirme

2016 Kung Fu Panda 3
2008 Kung Fu Panda
2008 Simpsons
2006 Kanun Namına
2004 Desperate Housewives
2003 Sürüsüne Bereket
2003 Muhteşem Kahramanlar
2003 Gizemli Nehir
1991 Ateş Üstünde Yürümek
1990 Bir Küçük Bulut
1989 Vahşi ve Güzel
1989 Karılar Koğuşu
1989 Bana Göz Kulak Ol
1987 Muhsin Bey
1987 Ateşböceği
1987 Yoksul
1986 Sıcak Geceler
1986 Gökyüzü
1986 Beyaz Bisiklet
1986 Asla Teslim Olmak Yok
1984 Kız mı Oğlan mı?
1984 Kırmızılı Kadın
1975 Pembe Panterin Dönüşü
1972 Baba

Televizyon

2010 The Pasific
1996 Kurtuluş
1989 Susam Sokağı (TV Programı)
1988 Dudaktan Kalbe
1987 Kuruluş / Osmancık
1986 Duvardaki Kan
1986 Red Kit
1984 Küçük Ağa
1975 Yalan Rüzgarı

Tiyatro

2012 Altın Ejderha (Roland Schimmelpfennig)
2010 Festen 'Kutlama' (Thomas Vinterberg-Mogens Rukov-Bo Hr.Hansen-Davıd Eldrıdge)
2008 Bayrak (oyun) (Berkun Oya)
2008 İstanbulda Bir Dava (Franz Kafka-Kerem Kurdoğlu)
2007 Kuzey Işığı (Paul Pourveur)
2006 Kumarbazın Seçimi (Patrick Marber)
2004 Ördek Muhabbetleri (David Mamet)
2003 Ne Kadınlar Sevdim (Atilla İlhan)
2002 Tek Kişilik Şehir (Behiç Ak)
2001 Bay Knepp (Jorge Goldenberg)
2000 Sevilmek (Bilge Karasu)
1999 Molly Sweeney (Brian Friel)
1998 Alacaklılar (August Stringberg)
1997 Martı (Anton Çehov)
1995 Allahaısmarladık Cumhuriyet (Selim İleri)
1993 Lourcine Sokağı Cinayeti (Eugène Labiche)
1991 Fehim Paşa Konağı (Turgut Özakman)
1990 Uzakta Piyano Sesleri (Jofrey Maddow-John Driver)
Midas'ın Kulakları (Güngör Dilmen)
Keşanlı Ali Destanı (Haldun Taner)
Yusuf ile Menofis (Nâzım Hikmet)
Yağmurcu (Richard Nash)
Pir Sultan Abdal (Erol Toy)
Olacak O Kadar (Levent Kırca)
Çürük Elma

Görev Aldığı Yapımlar

Köksal Engür Fotoğrafları

Köksal Engür Haberleri