Kristen Bell

Kristen Bell

Kristen Bell
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 18.7.1980

Doğum Yeri: Huntington Woods, ABD

Amerikalı oyuncu. Tam adı Kristen Anne Bell'dir.

Bell’in babası haber programı yönetmeni annesi ise hemşiredir. Kristen Bell aslında ilk olarak Polish Wedding adlı filmde görünmüştür. 2001 yılında Broadway'de Tom Sawyer'ın Maceraları'nda Becky Thatcher olarak rol almıştır. Bu rol için gitmekte olduğu New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu'nu bırakmıştır.

Los Angeles'a taşındıktan sonra David Mamet'in Spartan adlı filminde rol alana kadar birçok küçük rolde görünmüştür. Ünlü televizyon dizisi Veronica Mars ile ise ün kazanmıştır. Mezun olduktan sonra Kristen Bell New York’a gider ve burada New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu’na kaydolur. Aynı yıl Pootie Tang adlı ilk filminde oynar. Smallville adlı dizinin seçmelerine katılır ancak başarılı olamaz.

Dönüm noktası onun için Veronica Mars adlı dizi olmuştur. Dizi 3 Sezon sürmüştür. Kristen Heroes adlı dizide Elle Bishop karakterini canlandırmıştır. Pulse, Serious Moonlight, When In Rome, You Again gibi pek çok filmde rol almıştır.

Filmografi

2019 Frozen 2 (Seslendirme)
2018 Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (Seslendirme)
2018 Teen Titans Go! to the Movies (Seslendirme)
2017 The Disaster Artist
2017 CHiPs
2017 How to Be a Latin Lover
2017 A Bad Moms Christmas
2017 Olaf's Frozen Adventure (Kısa Film – Seslendirme)
2016 Zootopia (Seslendirme)
2016 The Boss
2016 Bad Moms
2015 Frozen Fever  (Kısa Film – Seslendirme)
2014 Veronica Mars (Ayrıca Yapımcı)
2014 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2013 Movie 43
2013 Some Girl(s)
2013 The Lifeguard
2013 Frozen (Seslendirme)
2012 Safety Not Guaranteed
2012 Big Miracle
2012 Flatland 2: Sphereland (Seslendirme)
2012 Hit and Run (Ayırca Yapımcı)
2012 Stuck in Love
2011 Scream 4
2010 Astro Boy vs. The Junkyard Pirates (Kısa Film – Seslendirme)
2010 Lost Masterpieces of Pornography (Kısa Film)
2010 When in Rome
2010 Get Him to the Greek
2010 You Again
2010 Burlesque
2009 Serious Moonlight
2009 Astro Boy
2009 Couples Retreat
2008 Fanboys
2008 Forgetting Sarah Marshall
2007 Flatland: The Movie (Kısa Film – Seslendirme)
2006 Fifty Pills
2006 Pulse
2006 Roman
2005 Reefer Madness
2005 Deepwater
2005 Last Days of America
2005 The Receipt (Kısa Film)
2004 Spartan
2003 The Cat Returns (Seslendirme)
2002 People Are Dead
2001 Pootie Tang
1998 Polish Wedding

Televizyon

2017 Nobodies
2017 Jimmy Kimmel Live!
2017 BoJack Horseman (Seslendirme)
2017 Big Mouth
2016 iZombie (Seslendirme)
2016 The Good Place
2016 LEGO Frozen Northern Lights (Seslendirme)
2015 30th Independent Spirit Awards
2015 Repeat After Me
2015 The Simpsons (Seslendirme)
2015 Liv and Maddie
2015 It's Your 50th Christmas, Charlie Brown
2013 Parks and Recreation
2013 Hollywood Game Night
2013 Lady Gaga and the Muppets Holiday Spectacular
2012 House of Lies
2012 Unsupervised (Seslendirme)
2012 Lovin' Lakin
2011 Glenn Martin, DDS (Seslendirme)
2011 Robot Chicken (Seslendirme)
2009 The Cleveland Show (Seslendirme)
2009 Party Down
2007 Heroes
2007 Gossip Girl (Belgesel – Anlatıcı)
2004 Gracie's Choice (TV Filmi)
2004 Deadwood
2004 Veronica Mars
2003 The Shield
2003 American Dreams
2003 The O'Keefes
2003 The King and Queen of Moonlight Bay (TV Filmi)
2003 Everwood

Video Oyunları (Seslendirme)

2015 Disney Infinity 3.0
2014 Disney Infinity: Marvel Super Heroes
2013 Disney Infinity
2010 Assassin's Creed: Brotherhood
2009 Astro Boy: The Video Game
2009 Assassin's Creed II
2007 Assassin's Creed

Web Dizi

2017 Ryan Hansen Solves Crimes on Television
2014 Play It Again, Dick
2012 Burning Love

Tiyatro

2014 Hair
2004 A Little Night Music
2003 Sneaux
2002 The Crucible
2001 The Adventures of Tom Sawyer
2001 Reefer Madness

Soundtrack'leri

Do You Want to Build a Snowman?
For the First Time in Forever
Love Is an Open Door
Text Me Merry Christmas

Ödülleri

2017 People's Choice Awards - Favorite Actress in a New TV Series, The Good Place
2016 People's Choice Awards - Favorite Premium Cable TV Actressi House of Lies
2013 Alliance of Women Film Journalists - Best Animated Female, Frozen
2006 Gold Derby Awards - Drama Lead Actress, Veronica Mars
2006 Saturn Awards - Best Actress on Actress, Veronica Mars
2005 Satellite Awards - Dizi ya da Mini Dizide Üstün Performans, Reefer Madness: The Movie Musical
2005 Gold Derby Awards - Drama Lead Actress, Veronica Mars

Görev Aldığı Yapımlar

Kristen Bell Fotoğrafları

Kristen Bell Haberleri