Kristin Scott Thomas

Kristin Scott Thomas

Kristin Scott Thomas
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 24.5.1960

Doğum Yeri: Redruth, Cornwall, İngiltere

İngiliz seslendirme sanatçısı ve oyuncu. 

Daha çok Fransız yapımı romantik-dram filmlerinde rol almıştır. Fransız aktör Pio Marmaï ile başrolü paşlaştığı 2010 yapımı dram filmi In your hands ise kariyerinde rol aldığı en başarılı yapımlardandır.

Doğduğu yer olan İngiltere’de ve dünyada çok iyi tanınan Scott Thomas, yakın bir zaman önce Sean Penn ile Phillip Haas’ın Up at the Villa adlı yapımda rol almıştır. Son zamanlarda çektiği bir başka film de Harrison Ford’la birlikte oynadığı Random Hearts’tır. Diğer başarılı filmleri arasında Robert Redford’un yönetip başrolünü paylaştığı The Horse Whisper, Tom Cruise’la başrolünü paylaştığı Brian de Palma’nın Mission Impossible, Richard Loncraine’nin III.Richard, Phillip Haas’ın Angels and Insects sayılabilir. Angels and Insects ile London Evening Standart gazetesinin En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü almıştır. Hugh Grant ile birlikte oynadığı Mike Newell’in Four Weddings and a Funeral adlı film ile BAFTA En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü aldı. Roman Polanski’nin Bitter Moon, Charles Sturridge’in A Handful of Dust adlı filmlerinde oynadı. Robert Altman’ın Gosford Park adlı drama dizisinde görev aldı. Bir kaç dil konuşan Scott Thomas, yabancı dilde çekilen birçok filmde de oynamıştır.

Filmografi

2018 Tomb Raider
2017 The Party
2017 Darkest Hour
2015 The Kitchen Boy
2014 Suite française
2014 My Old Lady
2013 Only God Forgives
2013 The Invisible Woman
2013 Before the Winter Chill
2012 Bel Ami
2012 In the House
2012 Looking for Hortense
2011 The Woman in the Fifth
2011 Salmon Fishing in the Yemen
2010 In Your Hands
2010 Love Crime
2010 Sarah's Key
2009 Confessions of a Shopaholic
2009 Leaving
2008 I've Loved You So Long
2008 The Other Boleyn Girl
2008 Seuls two
2008 Easy Virtue
2008 Largo Winch
2007 Mauvaise pente
2007 Tell No One
2007 The Walker
2007 The Golden Compass
2006 The Valet
2005 Man to Man
2005 Chromophobia
2005 Keeping Mum
2004 Arsène Lupin
2003 Small Cuts
2001 Life as a House
2001 Gosford Park
2000 Up at the Villa
2000 Play (Kısa Film)
1999 Random Hearts
1998 Souvenir
1998 Sweet Revenge
1998 The Horse Whisperer
1997 Amour et confusions
1996 Microcosmos
1996 Gulliver's Travels (Mini Dizi)
1996 The English Patient
1996 Mission: Impossible
1996 Somebody to Love
1996 The Pompatus of Love
1995 Plaisir d'offrir (Kısa Film)
1995 En mai, fais ce qu'il te plaît
1995 Les Milles
1995 Richard III
1995 Angels & Insects
1994 An Unforgettable Summer
1994 Four Weddings and a Funeral
1994 The Confessional
1993 Body & Soul (Mini Dizi)
1992 Bitter Moon
1991 Aux yeux du monde
1991 Valentino! I Love You (Kısa Film)
1991 Mio caro dottor Gräsler
1990 Le bal du gouverneur
1990 Spymaker: The Secret Life of Ian Fleming
1989 Bille en tête
1989 Force majeure
1988 Lounge Chair
1988 A Handful of Dust
1988 The Tenth Man
1987 Djamal et Juliette
1987 Agent trouble
1986 Under the Cherry Moon
1985 Charly (Kısa Film)
1984 Mistral's Daughter (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Kristin Scott Thomas Fotoğrafları

Kristin Scott Thomas İle İlgili Haberler