Kudret Sabancı

Kudret Sabancı

Kudret Sabancı
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 8.7.1966

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sinema-TV bölümü mezunudur. İlk kez 1993 yılında senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği Mutfak'ta Biri mi Var? isimli kısa filmle sinemaya adım atmıştır. 1998 yılında yine senarist ve yönetmenliğini yaptığı Laleli'de Bir Azize filmiyle ismini duyurmayı başarmıştır. Çıkış filmi Laleli'de Bir Azize ile 1999'da 10. Orhan Arıburnu Ödülü'nü kazanmıştır.

Kudret Sabancı'nın ses getiren son çalışmalarından biri de; dört ayrı yönetmenle birlikte ortak çektikleri ve '2005 yılının En İyi Türk Filmi' ödülünü kazanan 'Anlat İstanbul' filmidir. 2001 yapımı 'Cesur Kuşku' adlı filmde oyuncu olarak da rol alan ve hobi olarak çizgi-roman, şiir ve fotoğraf çekimiyle ilgilenmektedir. Bir dönem oyuncu Esra Akkaya ile evli olan Kudret Sabancı bir kız çocuğu babasıdır.

Filmografi

2019 Kapan
2018 Hürkuş: Göklerdeki Kahraman
2015 Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı
2012 Karaoğlan
2004 Anlat İstanbul
1998 Laleli'de Bir Azize
1993 Mutfakta Biri mi Var? (Kısa Film)
1991 Batan Güneşin O Eski Hikayesi Bölüm 2 (Kısa Film)

Televizyon

2016 Cesur Yürek
2015 Sen Benimsin
2014 Yasak
2014 Filinta 'Bir Osmanlı Polisiyesi'
2014 Bugünün Saraylısı
2013 Ateş Altında Aşk
2011 Aşk ve Ceza
2008 Binbir Gece
2007 Bir Kasaba Hikayesi (TV Filmi)
2004 Aliye
2002 Zerda
2002 Bulutbey
2001 Cesur Kuşku
2000 Karakolda Ayna Var

Senaryo

2012 Karaoğlan
1998 Laleli'de Bir Azize
1993 Mutfakta Biri mi Var? (Kısa Film)

Oyuncu

2001 Cesur Kuşku

Görev Aldığı Yapımlar

Kudret Sabancı Fotoğrafları

Kudret Sabancı Haberleri