Kylie Minogue

Kylie Minogue

Kylie Minogue
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.5.1968

Doğum Yeri: Melbourne, Avustralya

Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve oyuncu. 

1980'li yıllarda çekilen Neighbours adlı bir pembe dizi ile ünlenen sanatçı, 1987 yılında bugünkü mesleği olan şarkıcılığa başlamıştır.

Oyunculuk kariyerine 1979 yılında, henüz 11 yaşındayken, 'Skyways' isimli bir televizyon dizisiyle başladı. Sonra sırasıyla bir çocuk programı olan 'The Henderson Kids'e oradan da ünlü dizi 'Neighbours'a geçiş yapan Minogue, bu dizide kazandığı popülerlik sayesinde şarkıcılık kariyerine başladı.

İlk olarak yerel bir plak şirketi olan Mushroom Records'dan çıkan toplama albümde şarkı söyleyen genç kız; Mushroom Records'ın bir şekilde Londra'lı hit fabrikaları Stock, Aitken ve Waterman ile irtibat haline geçmeleri sonucu 'I Should Be So Lucky' şarkısını söylemeye hak kazanan şanslı insan oldu. Bu şarkı, Minogue'un hem Avustralya hem de İngiltere listelerinde bir numaraya oturmasını sağladı.

Bu şarkının başarısından sonra Minogue, aynı takımla albüm çalışmalarına başladı ve albüm de beklenen başarıya ulaşınca, Minogue'un şöhret yolu tamamen açılmış oldu. Kylie Minogue, ilk üç albümü boyunca, hem şarkı sözleri hem de görüntüsü adına şirin ve masum imajını sarsacak bir şey yapmadı ve insanlar onu 'iyi kalpli komşu kızı' olarak tanıyıp sevdiler. Ama 1990'lı yıllara geldiğinde Kylie Minogue, kadınlığının farkına vardı ve eğer güzelliğini kullanırsa önünde daha açılacak pek çok kapının olduğu gerçeğini kavradı.
Londra'lı dans müzik şirketi DeConstruction'dan yayınladığı birbirinden farklı ama başarılı iki albüm, Kylie'nin farklı bir yönünü ortaya çıkardı; artık o Avrupa'da çok ünlü, tatlı pop şarkıları söyleyen şeker kız gitmiş, yerine bir kadın olarak gücünün ve ne istediğinin farkında olan seksi bir diva gelmişti. Minogue'un bu değişimine neden olan en önemli faktörlerden biri de o zamanlar sevgilisi olan ünlü rock grubu INXS'in şarkıcısı Michael Hutchence olmuştu. Kylie Minogue bu 'kendini arama' dönemi içinde Nick Cave'le de iki tane düet yaparak saygınlığını artırdı.

2000 yılında ünlü İngiliz grup 'Pet Shop Boys' aracılığıyla Parlophone şirketine geçiş yapan Kylie Minogue, 'Light Years' albümüyle Pop müzik kariyerine kaldığı yerden devam etti. Albümden çıkan single 'Spinning Around' hem İngiltere hem de Avustralya'da bir numaraya çıkarak, Kylie'nin yaşlandıkça güzelleştiğini ve kalitesinin arttığını vurguladı.

2002 yılının başları ise Kylie'nin kariyerinde dönüm noktası olan bir olaya tanıklık etti: Son albümü 'Fever'ın yayınlanmasına. Bu albümden çıkan ilk single 'Can't Get You Out of My Head', deyim yerindeyse listelerde tozu dumana kattı ve dünya çapında çok büyük bir hit haline geldi. Kylie, artık kariyerinin olgunluk çağını yaşıyordu ve hemen hemen herkes ona ya hayran ya da aşıktı (Popun Kraliçesi Madonna bile bir ödül töreninde sahneye üzerinde 'Kylie' yazan bir bluzla çıkmıştı).

Albümleri
1988: Kylie
1989: Enjoy Yourself
1990: Rhythm of Love
1991: Let's Get to It
1992: Greatest Hits
1994: Kylie Minogue
1997: Impossible Princess
2000: Light Years
2001: Fever
2003: Body Language
2004: Ultimate Kylie
2007: Showgirl Homecoming: Live
2007: X
2009: BoomBox
2010: Aphrodite

Filmografi 
2006 - The Magic Roundab
2001 - Moulin Rouge
2000 - 'Sample People
2000 - Cut
1996 - Bio-Dome
1996 - Misfit
1995 - Hayride to Hell
1994 - Street Fighter
1989 - The Delinquents
2007 - Voyage of The Damned_(Doctor Who)

Görev Aldığı Yapımlar

Kylie Minogue Fotoğrafları

Kylie Minogue Haberleri