Lance Henriksen

Lance Henriksen

Lance Henriksen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.5.1940

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Sanatçı daha çok Yaratık filmi ve Millennium dizisi gibi bilim-kurgu, korku ve aksiyon filmlerindeki rolleriyle tanınır. Henriksen aynı zamanda derin ve emredici özellikler taşıyan sesiyle bilinen bir seslendirme sanatçısıdır.

Henriksen New York'ta doğdu. Babası James Henriksen (doğum adıyla Jim Marino Henriksen, Tønsberg 1910 doğumludur), hayatının çoğunu denizde geçiren Norveçli bir denizci ve aynı zamanda 'Icewater' (Buzsuyu) lakaplı bir boksördü. Annesi Margueritte, modellik, garsonluk ve dans işlerinde çalışabilmek için uğraşıyordu Ebeveynleri boşandığında sanatçı iki yaşındaydı ve annesi tarafından büyütüldü. Henriksen evi terkedip okulu bıraktığında sadece 12 yaşındaydı. Senaryolar üzerinde çalışmayı düşündüğü 30 yaşına kadar okuma yazma öğrenemedi.

Henriksen ilk iş olarak tiyatrolarda set işçisi olarak çalışmaya başladı. 30'lu yaşlarına geldiğinde prestijli Actors Studio'da eğitime başladı ve 32 yaşında ilk kez It Ain't Easy filminde göründü. Henriksen bundan sonra çok çeşitli yardımcı rolleri canlandırmaya başladı. Steven Spielberg'in Close Encounters of the Third Kind (1977) ve Damien: Omen II (1978) filmleriyle, bir astronotu canlandırdığı The Right Stuff (1983) ve Charles Bronson ile birlikte 1991 yapımı TV filmi Reason for Living: The Jill Ireland Story adlı yapımlarda başarılı bulundu.

James Cameron The Terminator filmini yazarken, Henriksen'i Terminatör karakterini oynaması için düşünmüştü. Ancak rol Arnold Schwarzenegger'e gitti ve Henriksen filmde, küçük bir rol olan Dedektif Hal Vukovich'i canlandırdı. Daha sonra Henriksen en iyi android canlandırmalarından biri olan 'Bishop' karakterini canlandırdığı Aliens (1986, diğer bir Cameron filmi) ve Yaratık 3 (1992) filmlerinde oynadı.

Filmografi
It Ain't Easy (1972) - Randy
To Kill the King (1974) - Hank Adams
Dog Day Afternoon (1975) - Murphy
Network (1976) - Khan'ın yerindeki Network avukatı
Mansion of the Doomed (1976) - Dr. Dan Bryan
The Next Man (1976) - Federal güvenlik
Close Encounters of the Third Kind (1977) - Robert
Damien: Omen II (1978) - Çavuş Neff
The Visitor (1979) - Raymond Armstead
The Dark End of the Street (1981) - Jimmy
Piranha II: The Spawning (1981) - Polis Şefi Steve Kimbrough
Prince of the City (1981) - D.A. Burano
A Question of Honor (1982) (TV film) - Wiley
Blood Feud (1983) (TV filmi) - Mel Pierce
Nightmares (1983) - MacLeod
The Right Stuff (1983) - Wally Schirra
The Terminator (1984) - Dedektif Hal Vukovich
Jagged Edge (1985) - Frank Martin
Streets of Justice (1985) (TV filmi) - Dist. Atty. Jerry Logan
Savage Dawn (1985) - Stryker
Yaratık 2 (1986) - Bishop
Choke Canyon (1986) - Brook Alastair
Near Dark (1987) - Jesse Hooker
Deadly Intent (1988) - Raymond
Pumpkinhead (1988) - Ed Harley
The Horror Show (1989) - Dedektif Lucas McCarthy
Survival Quest (1989) - Hank
Johnny Handsome (1989) - Rafe Garrett
Hit List (1989) - Chris Caleek
The Last Samurai (1990) - Johnny Congo
The Pit and the Pendulum (1990) - Torquemada
Reason for Living: The Jill Ireland Story (1991) (TV filmi) - Charles Bronson
Comrades in Arms (1991) - Rob Reed
Stone Cold (1991) - Chains Cooper
Jennifer Eight (1992) - Çavuş Freddy Ross
Yaratık 3 (1992) - Bishop
Delta Heat (1992) - Jackson Rivers
Excessive Force (1993) - Devlin
Super Mario Bros. (1993) - The King
The Outfit (1993) - Dutch Schultz
The Criminal Mind (1993) - Ajan Winslow
Man's Best Friend (1993) - Dr. Jarret
Hard Target (1993) - Emil Fouchon
Knights (1993) - Job
No Escape (1994) -The Father
Color of Night (1994) - Buck
Boulevard (1994) - McClaren
Spitfire (1994) - Richard Charles
Felony (1994) - Taft
Gunfighter's Moon (1995) - Frank Morgan
Baja (1995) - Burns
Aurora: Operation Intercept (1995) - William Stenghel
The Quick and the Dead (1995) - Ace Hanlon
Dead Man (1995) - Cole Wilson
Powder (1995) - Şerif Doug Barnum
Mind Ripper (1995) (a.k.a. The Outpost) - Stockton
The Nature of the Beast (1995) - Jack Powell
Last Assassins (1996) (a.k.a. Last Assassins) - Albay Roger McBride
Profile for Murder (1997) - Adrian Cross
No Contest II (1997) - Eric Dane / Erich Dengler
The Day Lincoln Was Shot (1998) (TV filmi) - Abraham Lincoln
Tarzan (1999) - Kercha'ın seslendirmesi
Scream 3 (2000) - John Milton
Lost Voyage (2001) (TV filmi) - David Shaw
The Mangler 2 (2001) - Headmaster Bradeen
Demons on Canvas (2001) - John Soltys
Unspeakable (2002) - Jack Pitchford
The Untold (2002) (a.k.a. Sasquatch) - Harlan Knowles
Antibody (2003) - Dr. Richard Gaynes
The Last Cowboy (2003) (TV film) - John William Cooper
Mimic: Sentinel (2003) - Garbageman
The Invitation (2003) - Roland Levy
Rapid Exchange (2003) - Newcastle
Dream Warrior (2003) - Parish
Sasquatch (2003)- Harlan Knowles
Out for Blood (2004) (a.k.a. Vampires: Out for Blood) - Yüzbaşı John Billings
Modigliani (2004) - Foster Kane
Madhouse (2004) - Dr. Franks
Evel Knievel (2004) (TV filmi) - 'Awful' Knoffel
Alien vs. Predator (2004) - Charles Bishop Weyland
Starkweather (2004) - The Mentor
Paranoia 1.0 (2004) (a.k.a. One Point O) - Howard
Into the West (2005) (TV dizisi) - Daniel Wheeler
Tarzan II (2005) - Kerchak'ın seslendirmesi
A Message from Fallujah (2005) - Daniel Crane
Supernova (2005) (TV filmi) - Albay Harlan Williams
Hellraiser: Hellworld (2005) - The Host
House at the End of the Drive (2006) - Skip Johansen
When a Stranger Calls (2006) - Seslendirme
The Garden (2006) - Ben Zachary
Abominable (2006) - Ziegler Dane
Sasquatch Mountain (2006) - Chase Jackson
The Da Vinci Treasure (2006) - Dr. John Coven
Superman: Brainiac Attacks (2006) - Brainiac'ın seslendirmesi
Pirates of Treasure Island (2006) - Uzun John Silver
Pumpkinhead: Ashes to Ashes (2006) (TV filmi) - Ed Harley
Pumpkinhead: Blood Feud (2007) (TV filmi) - Ed Harley
Bone Dry (2007) - Jimmy
My Cousin's Keeper (2007) - Finster
In the Spider's Web (2007) (TV filmi) - Dr. Lecorpus
The Chosen One (2007) - Cardinal Fred (seslendirme)
Deadwater (2008) (a.k.a. Black Ops) - Col. John Willets
Dying God (2008) - Chance
Dark Reel (2008) - Connor Pritchett
Appaloosa (2008) - Ring Shelton
Necessary Evil (2008) - Dr. Fibrian
Pistol Whipped (2008) - The Old Man (doğrudan-video)
Prairie Fever (2008) - Monte James (doğrudan-video)
Alone in the Dark II (2008) - Abner Lundbert (doğrudan-video)
Ladies of the House (2008) (TV filmi) - Frank
Screamers: The Hunting (2009) - Orsow (doğrudan-video)
The Slammin' Salmon (2009) - Dick Lobo
The Seamstress (2009) - Şerif Virgil Logan
The Lost Tribe (2009) - Gallo
Jennifer's Body (2009) - Passing Motorist
The Penitent Man (2010) - Mr. Darnell
Cyrus (2010) - Emmett
The Genesis Code (2010) - Dr. Hoffer
Blood Shot (2010) - Sam
Wilderness (2010) - Russell Horton
Beautiful Wave (2010) - Jimmy
Godkiller (2010) - Mulciber'in seslendirmesi
Scream of the Banshee (2010)
The Arcadian (2010) - Father Reed
Good Day for It (2010) - Lyle Tyrus
The Witches of Oz (2010)- Henry Gale

Televizyon
B.A.D. Cats (1980) - Timothy
Ryan's Hope (1980) - Preston Post
Cagney & Lacey (1983) - Johnny 'Nose'
Hardcastle and McCormick (1983) - Deseau
The A-Team (1984) - Mack Dalton
Riptide (1984) - John McMasters
Legmen (1984) - Finch
Cagney & Lacey (1984) - Çavuş King
Hardcastle and McCormick (1984) - Josh Fulton
Beauty and the Beast (dizi) (1989) - Snow
Tales from the Crypt (1990) - Reno Crevice
Tales from the Crypt (1991) - Çavuş Ripper
Millennium (1996–1999) - Frank Black
The X-Files (1999) - Frank Black
The Legend of Tarzan (2001) - Kerchack'ın seslendirmesi
Static Shock (2004) - voice of Kobra Leader
Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! (2005) - Mobius Quint'in seslendirmesi
IGPX: Immortal Grand Prix (2005) - Andrei Rublev'in seslendirmesi
Caminhos do Coração (2007) - Dr. Walker
Transformers: Animated (2008–2009) - Lockdown'ın seslendirmesi
NCIS (2009) - Şerif Clay Boyd
Verizon Droid Commercial (2010)
The Avengers: Earth's Mightiest Heroes (2010) - Grim Reaper'ın seslendirmesi
Castle (2010)
Tron: Uprising (2012)
The Last Airbender: Legend of Korra (2012) - Seslendirme

Video Oyunları
Run Like Hell (2002) - Nick Conner (seslendirme)
Red Faction II (2002) - Molov (seslendirme)
Four Horsemen of the Apocalypse (2004) - Abaddon (seslendirme)
Gun (2005) - Thomas MacGruder (seslendirme)
Mass Effect (2007) - Amiral Steven Hackett (seslendirme)
Transformers Animated (2008) - Lockdown (seslendirme)
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (2009) - Dacher (seslendirme)
Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) - General Shepherd (seslendirme)
Aliens vs. Predator (2010) - Karl Bishop Weyland (seslendirme ve görsellik)
Star Wars: The Old Republic (2011) - Jedi Master Gnost-Dural (seslendirme)[8]
Mass Effect 2: Arrival (2011) - Amiral Steven Hackett (seslendirme)
Mass Effect 3 (2012) - Amiral Steven Hackett (seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Lance Henriksen Fotoğrafları