Lance Henriksen

Lance Henriksen

Lance Henriksen
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 5.05.1940

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Tam adı Lance James Henriksen'dir. Babası James Henriksen Norveçli bir denizci, annesi Margueritte ise ABD'liydi. 1961 yılında yayınlanan Le héros d'Iwo-Jima isimli TV dizisinde rol alarak başladığı oyunculuğuyla günümüze kadar 250'den fazla yapımda yer almıştır. Zor Hedef (1993), Yaratığın Dönüşü (1986), Alien Predator'a Karşı (2004) ve Aux frontières de l'aube (1987) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Reklaw (Kısa Film)
2021 Acre Beyond the Rye
2021 The Dead of Night
2021 Room 19
2021 One
2021 Awaken
2021 Alpha Rift
2020 The Unhealer
2020 A Place Among the Dead
2020 Falling
2019 Her Mind in Pieces
2019 Exorcism at 60,000 Feet
2019 Eminence Hill
2019 Cliffs of Freedom
2019 Being
2019 Why?
2018 West of Hell
2018 Mimesis Nosferatu
2018 Gone Are the Days
2018 D-Railed
2018 Big Legend
2018 A Reckoning
2017 This Old Machine
2017 Needlestick
2017 Annem ve Babam
2017 Wraith
2016 The Unwilling
2016 The Sector
2016 The Morning the Sun Fell Down
2016 Monday at 11:01 A.M.
2016 Lake Eerie
2016 Gehenna: Where Death Lives
2016 Daylight's End
2016 Cut to the Chase
2016 Death Valley
2015 Human Play (Kısa Film)
2015 Fragile Storm (Kısa Film)
2015 Spirit Riders
2015 Me Him Her
2015 Kids vs Monsters
2015 Kanlı Gemi
2015 Justice Served
2015 Stung
2014 The Rolling Road (Kısa Film)
2014 Last Writes (Kısa Film)
2014 The Palmer Supremacy
2014 Road to Paloma
2014 Paranormal Island
2014 House at the End of the Drive
2014 Hollows Grove
2014 Garm Wars: Son Druid
2014 Dark Awakening
2013 The Book of Daniel
2013 Gingerclown
2013 Gemini Rising
2013 Champion
2013 Blood Shot
2013 Hayalet
2012 The Last Push
2012 Sin Reaper 3D
2012 It's in the Blood
2012 Dorothy and the Witches of Oz
2011 Ambush (Kısa Film)
2011 The Arcadian
2011 Good Day for It
2011 Beautiful Wave
2010 The Penitent Man
2010 The Genesis Code
2010 Bring Me the Head of Lance Henriksen
2010 Cyrus
2009 Planète hurlante 2 (Video)
2009 The Slammin' Salmon
2009 Kana Susadım
2009 İlkel Korkular
2009 Blood Forest
2008 Prairie Fever (Video)
2008 Jeu fatal (Video)
2008 Deadwater (Video)
2008 Alone in the Dark II (Video)
2008 Necessary Evil
2008 Kanun Benim
2008 Dying God
2008 Dark Reel
2007 My Cousin's Keeper (Kısa Film)
2007 Bone Dry
2006 The Da Vinci Treasure
2006 Sasquatch Mountain
2006 Pirates of Treasure Island
2006 Abominable
2006 The Garden
2005 Hellraiser: Hellworld (Video)
2005 A Message from Fallujah (Kısa Film)
2004 Out for Blood (Video)
2004 Keep Right (Kısa Film)
2004 Starkweather
2004 One Point O
2004 Modigliani
2004 Madhouse
2004 Alien Predator'a karşı
2003 Rapid Exchange (Video)
2003 Mimic 3: Sentinel (Video)
2003 The Invitation
2003 Dream Warrior
2002 The Mangler 2 (Video)
2002 Antibody (Video)
2002 Tarzan DVD Read-Along (Kısa Video)
2002 Unspeakable
2002 Sasquatch: La Créature de la forêt
2001 Demons on Canvas (Kısa Film)
2000 Çığlık 3
1997 Dusting Cliff 7
1996 Profile for Murder
1996 No Contest II
1995 Baja (Video)
1995 The Outpost
1995 Spitfire
1995 Ölü Adam
1995 Hızlı ve Ölü
1995 Harika Çocuk
1995 Gunfighter's Moon
1995 Bad Company
1995 Aurora: Operation Intercept
1994 Gecenin Rengi
1994 Felony
1994 Dönüş yok
1994 Boulevard
1993 Zor Hedef
1993 The Outfit
1993 The Criminal Mind
1993 Süper Mario Kardeşler
1993 Max, le meilleur ami de l'homme
1993 Les chevaliers du futur
1993 Excessive Force
1992 Jennifer 8
1992 Delta Heat
1992 Alien 3
1991 Ölüm Silahı
1991 Le puits et le pendule
1991 Comrades in Arms
1990 The Last Samurai
1989 Yakışıklı Johnny
1989 House III
1989 Hit List
1988 Deadly Intent (Video)
1988 Martini Ranch: Reach (Kısa Video)
1988 Survival Quest
1988 Sapık Dönüyor
1987 Aux frontières de l'aube
1986 Yaratığın Dönüşü
1986 Choke Canyon
1985 Savage Dawn
1985 À double tranchant
1984 Yok Edici
1983 En plein cauchemar
1983 Boşluktaki Kahramanlar
1981 The Dark End of the Street
1981 Piranha 2 - Les tueurs volants
1981 Le prince de New York
1979 Ziyaretçi
1978 Omen II: İfrit
1977 Üçüncü Türden Yakınlaşmalar
1976 Şebeke
1976 Sıradaki Adam
1976 Mansion of the Doomed
1975 Köpeklerin Günü
1974 To Kill the King
1973 Ölüm Treni
1972 It Ain't Easy
1961 Le héros d'Iwo-Jima

Televizyon

2020 Big Dogs
2020 Better Things
2017 Burn
2017 Into the Badlands
2017 Blacklist
2016 Night Shift
2016 Grey's Anatomy
2016 Geleceğin Efsaneleri
2016 Criminal Minds
2014 The Strain (Anlatıcı)
2013 Hannibal
2011 Memphis Beat
2011 Scream of the Banshee (TV Filmi)
2011 Le sauveur d'Halloween (TV Filmi)
2011 The Witches of Oz (Mini Dizi)
2010 Castle
2009 NCIS: Enquêtes spéciales
2008 Bricolage et remue-ménage (TV Filmi)
2007 Caminhos do Coração
2007 Pumpkinhead - Les sacrifiés (TV Filmi)
2007 L'antre de l'araignée (TV Filmi)
2006 Pumpkinhead 3: İntikam Peşinde (TV Filmi)
2005 Supernova (TV Filmi)
2005 Into the West (Mini Dizi)
2004 Evel Knievel (TV Filmi)
2003 The Last Cowboy (TV Filmi)
2001 Lost Voyage (TV Filmi)
2000 Freedom
1999 Harsh Realm
1999 Gizli Dosyalar
1999 Millennium
1998 The Day Lincoln Was Shot (TV Filmi)
1991 Les contes de la crypte
1991 Une vie brisée (TV Filmi)
1989 La belle et la bête
1985 Droit de vengeance (TV Filmi)
1984 Scene of the Crime
1984 Riptide
1984 Legmen
1984 A Takımı
1984 Le juge et le pilote
1984 Cagney et Lacey
1983 Kennedy contre Hoffa (TV Filmi)
1982 A Question of Honor (TV Filmi)
1980 Ryan's Hope
1980 B.A.D. Cats
1976 Return to Earth (TV Filmi)

Seslendirme

2016 The Hamster (Kısa Film – Anlatıcı)
2011 Red Princess Blues: Genesis (Kısa Film)
2011 Monster Brawl
2010 Godkiller: Walk Among Us
2008 House
2007 The Chosen One
2006 Superman: Zihinsel Saldırı (Video)
2006 Telefondaki Yabancı
2005 Tarzan 2: L'enfance d'un héros (Video)
1999 Tarzan

Televizyon

2020 Rapunzel: Serüvenler
2020 Yeni Sevimli Kahramanlar (Mini Dizi)
2017 Future-Worm!
2017 The Machine (TV Filmi)
2016 American Dad!
2015 Les Tortues Ninja
2015 Çok Yaşa, Kral Julien
2013 Tron - La Révolte
2010 Yenilmezler: Dünyanın Kuvvetli Kahramanları
2009 Transformers: Animated
2005 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!
2005 IGPX: Immortal Grand Prix
2004 Static Shock
2001 Tarzan
2012 Korra Efsanesi

Video Oyunları

2018 Detroit: Become Human
2014 Hearthstone: Heroes of Warcraft
2013 Aliens: Colonial Marines
2013 Aliens: Colonial Marines - Stasis Interrupted
2012 Mass Effect 3
2012 Infex
2011 Star Wars: The Old Republic
2010 Mass Effect 2
2010 Aliens vs. Predator
2009 The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
2009 Call of Duty: Modern Warfare 2
2008 Transformers Animated: The Game
2007 Mass Effect
2007 CR: Alien vs. Predator
2005 Gun
2004 Four Horsemen of the Apocalypse
2002 Run Like Hell
2002 Red Faction II

Görev Aldığı Yapımlar

Lance Henriksen Fotoğrafları