Lasse Hallström

Lasse Hallström

Lasse Hallström
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.6.1946

Doğum Yeri: Stockholm, İsveç

İsveçli yönetmen.

Tam adı Lars Sven 'Lasse' Hallström'dür. Babası dişçi ve annesi yazardır. Hallström, ABBA'de çalışırken müzik video mesleğini öğrendi. My Life as a Dog (1985) filminde yönetmenlik ve senaristlik konusunda uluslararası başarı kazandı. Bunun üzerine Hallström, Hollywood filmleriyle çalışmaya başladı. İlk Hollywood filmi Gilbert'in Hayalleri (1993) filmidir.

My Life as a Dog (1985) ve The Cider House Rules (1999) filmleriyle En İyi Yönetmen dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Filmografi

2018 Fındıkkıran ve Dört Diyar
2017 A Dog's Purpose
2014 Aşk Tarifi
2013 Aşk Limanı
2012 Hipnozcu
2011 Salmon Fishing in the Yemen
2010 Sevgili John
2009 Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi
2006 Sahtekar
2005 Casanova
2005 An Unfinished Life
2002 ABBA: The Definitive Collection (Video)
2001 Çok Özel Haber
2000 Çikolata
1999 Tanrı'nın Eseri, Şeytanın Parçası
1995 Lumière et compagnie (Belgesel)
1995 Aşk ve Yalanlar
1993 Gilbert Grape'i Ne Yiyor?
1991 Once Around
1987 Mer om oss barn i Bullerbyn
1986 Alla vi barn i Bullerbyn
1985 Mitt liv som hund
1983 Två killar och en tjej
1982 ABBA: When All Is Said and Done (Kısa Video)
1982 ABBA: Head Over Heels (Kısa Video)
1981 ABBA: Felicidad (Kısa Video)
1981 ABBA: Happy New Year (Kısa Video)
1981 ABBA: No hay a quien culpar (Kısa Video)
1981 ABBA: One of Us (Kısa Video)
1981 Gyllene Tider: Parkliv (Belgesel)
1981 Tuppen
1981 ABBA: Super Trouper (Kısa Video)
1980 ABBA: Conociéndome, Conociéndote (Kısa Video)
1980 ABBA: Gracias por la Música (Kısa Video)
1980 Underbart är kort (Short)
1980 ABBA: The Winner Takes It All (Kısa Video)
1979 ABBA: Estoy Soñando (Kısa Video)
1979 Jag är med barn
1979 ABBA: Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) (Kısa Video)
1979 ABBA: Voulez-Vous (Kısa Video)
1979 ABBA: Does Your Mother Know (Kısa Video)
1978 ABBA: One Man, One Woman (Kısa Video)
1978 ABBA: Thank You for the Music (Kısa Video)
1978 ABBA: Summer Night City (Kısa Video)
1978 ABBA: Eagle (Kısa Video)
1978 ABBA: Take a Chance on Me (Kısa Video)
1977 ABBA: That's Me (Kısa Video)
1977 ABBA: The Name of the Game (Kısa Video)
1977 ABBA
1976 ABBA: Knowing Me, Knowing You (Kısa Video)
1976 ABBA: Money, Money, Money (Kısa Video)
1976 ABBA: Dancing Queen (Kısa Video)
1976 ABBA: Fernando (Kısa Video)
1975 ABBA: Bang-A-Boomerang (Kısa Video)
1975 ABBA: SOS (Kısa Video)
1975 ABBA: Mamma Mia (Kısa Video)
1975 En kille och en tjej
1975 ABBA: I Do, I Do, I Do, I Do, I Do (Kısa Video)
1974 ABBA: Waterloo (Kısa Video)
1973 ABBA: Ring, Ring (Kısa Video)

Televizyon

2008 New Amsterdam
1993 Making Gilbert Grape (TV Belgesel Filmi)
1988 The Big Five (Kısa Film)
1988 Alla vi barn i Bullerbyn
1981 Kom igen nu'rå! (Kısa Film)
1977 Semlons gröna dalar (Mini Dizi)
1977 Flyttningen (TV Filmi)
1973 Pappas pojkar
1973 Det är grisens fel! (TV Filmi)
1973 Ska vi hem till dig... eller hem till mig... eller var och en till sitt? (TV Filmi)

Senaryo

2012 Hipnozcu
1985 Mitt liv som hund
1983 Två killar och en tjej
1981 Tuppen
1979 Jag är med barn
1977 Abba
1975 En kille och en tjej

Televizyon

1981 Kom igen nu'rå! (Kısa Film)
1977 Flyttningen (TV Filmi)
1973 Ska vi hem till dig... eller hem till mig... eller var och en till sitt? (TV Filmi)

Yapımcı

2010 Robert Broberg - Målarock, Höjdare m fl. (Video)
2006 Open Window
1993 Gilbert Grape'i Ne Yiyor?

Televizyon

2008 New Amsterdam (TV Series)
1988 The Big Five (TV Short)

Oyuncu

2002 ABBA: The Definitive Collection (Video)

Görev Aldığı Yapımlar

Lasse Hallström Fotoğrafları

Lasse Hallström Haberleri