Laurent Levesque

Laurent Levesque

Laurent Levesque
Müzik, Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.1.1970

Doğum Yeri: Lyon, Fransa

Fransız besteci. 

Daha çok Amin (2002), Paris (2008) ve Dost musun, Düşman mı? (2003) filmleriyle tanınmıştır. 4 yaşında piyano çalmaya başladı. Fransız Ulusal Müzik Akademisi'nden okul beşincisi 17 yaşında mezun oldu. Daha sonra birçok senfonik orkestrada piyanist oldu. New York'ta sahne almaya gittiğinde ve Philip Glass'la tanıştı ve onu film müziğine kazandırdı.

Bir filmde kompozisyon konusundaki ilk tecrübesi yönetmen Costa-Gavras'ın 2001 yılı yapımı Amen filmiyle gerçekleşti.

Hem performans hem de besteci olarak isim yaptı ve Cédric Klapisch ve Agnès Varda gibi yönetmenlerin 40'dan fazla filminin müziğini besteledi.

Filmografi

2016 The Assistant (Kısa Film)
2015 Une histoire de France (Kısa Film)
2014 Corto (Kısa Film)
2013 Où je mets ma pudeur (Kısa Film)
2011 Douce (Kısa Film)
2010 L'amour fou (Belgesel)
2008 Being W (Belgesel)
2008 Comme les autres
2008 Starko!
2006 Novice (Kısa Film)
2006 Dans la peau de Jacques Chirac (Belgesel)
2005 Les parrains
2005 Papusile rusesti
2004 Bienvenue en Suisse

Televizyon

2016 Yves Montand, l'ombre au tableau (Belgesel TV Filmi)
2015 Ihon alla
2014 Le monde en face (Belgesel Dizi)
2012 Chirac rebat la campagne (Belgesel TV Filmi)
2012 Dans la peau de Vladimir Poutine (Belgesel TV Filmi)
2011 Agnès de ci de là Varda (Mini Belgesel Dizi)
2010 Dans la peau de Fidel Castro (Belgesel TV Filmi)
2008 La résistance (Mini Belgesel Dizi)
2007 Banja

Görev Aldığı Yapımlar

Laurent Levesque Fotoğrafları

Portreler