Léa Seydoux

Léa Seydoux

Léa Seydoux
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.7.1985

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız oyuncu ve model.

Tam adı Léa Hélène Seydoux-Fornier de Clausonne'dur. The Last Mistress (2007), On War (2008), Güzel İnsan (2008), Soysuzlar Çetesi (2009), Robin Hood (2010), Paris'te Gece Yarısı (2011) ve Görevimiz Tehlike 4 - Hayalet Protokol (2011) filmleriyle tanınmıştır. 

2009 yılında La Belle Personne filmindeki rolüyle Umut Veren En İyi Kadın Oyuncu dalında César Ödülleri'nde aday gösterilmiştir.

Seydoux Vogue Paris, Numero, W, L'Officiel ve Another Magazine dergileri için başta Steven Meisel, Mario Sorrenti, Ellen von Unwerth ve Jean-Baptiste Mondino olmak üzere en iyi moda fotoğrafçıları tarafından fotoğrafları çekilmiştir.

Filmografi

2018 Kursk
2018 Aşkın Algoritması
2016 Alt Tarafı Dünyanın Sonu
2015 Spectre
2015 The Lobster
2015 Oda Hizmetçisinin Günlüğü
2014 Saint Laurent
2014 Güzel ve Çirkin
2014 Büyük Budapeşte Oteli
2013 Mavi En Sıcak Renktir
2013 Grand Central
2013 Prada: Candy (Kısa Film)
2012 L'enfant d'en haut
2012 Kraliçenin Vedası
2011 Görevimiz Tehlike 4 - Hayalet Protokol
2011 Time Doesn't Stand Still (Kısa Film)
2011 Paris'te Gece Yarısı
2011 Le roman de ma femme
2010 Mistérios de Lisboa
2010 Roses à crédit
2010 Petit tailleur (Kısa Film)
2010 Belle épine
2010 Robin Hood
2010 Sans laisser de traces
2009 Plein sud
2009 Lourdes
2009 Soysuzlar Çetesi
2009 Des illusions
2008 Güzel İnsan
2008 Des poupées et des anges
2008 De la guerre
2007 13 French Street
2007 Metres
2006 Mes copines

Televizyon

2011 Mistérios de Lisboa (Mini Dizi)
2008 Les vacances de Clémence (TV Filmi
2004 Père et maire

Görev Aldığı Yapımlar

Léa Seydoux Fotoğrafları

Léa Seydoux Haberleri