Leigh Whannell

Leigh Whannell

Leigh Whannell
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.1.1977

Doğum Yeri: Melbourne, Avustralya

Avustralyalı senarist, yapımcı, yönetmen ve aktör.

Saw (2004), Dead Silence (2007), Insidious (2011) and Insidious: Chapter 2 (2013) filmerindeki rolleriyle tanınmıştır.

Filmografi

Oyuncu Olarak

2018 Ruhlar Bölgesi 4
2017 Keep Watching
2017 Bye Bye Man: Numele nerostit
2015 Örümcek İstilası (TV Filmi)
2015 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3
2014 Kurye
2014 Cooties
2013 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2
2013 Raze
2013 The Pardon
2013 Crush
2013 Insidious: Spectral Sightings (Mini Dizi)
2012 The Debt Collector (Kısa Film)
2010 Baykuş Kralligi Efsanesi (Seslendirme)
2010 Ruhlar Bölgesi
2009 The Last Supper (Kısa Film)
2008 Doggie Heaven (Kısa Video)
2008 Dying Breed
2007 Ölüm Emri
2006 Testere III
2005 Testere II (Seslendirme)
2004 One Perfect Day
2004 Testere
2003 Razor Eaters
2003 Enter the Matrix (Video Oyunu - Seslendirme)
2003 Matrix Reloaded
2003 Saw (Kısa Film)
2003 The Referees (Kısa Film)
2000 Stygian
1999 Blue Heelers (TV Dizisi)
1996 Neighbours (TV Dizisi)

Senarist Olarak

2018 Home Shopper (Kısa Film)
2018 Ruhlar Bölgesi 4
2018 Stem
2016 SAW Heritage (Kısa Film)
2015 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3
2014 Kurye
2014 Cooties
2013 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 2
2010 Ruhlar Bölgesi
2009 Saw (Video Oyunu)
2008 Doggie Heaven (Kısa Video)
2007 Ölüm Sessizligi
2006 Testere III
2006 The Scott Tibbs Documentary (Kısa Video)
2005 Testere II
2005 Saw Rebirth (Kısa Film)
2004 Testere
2003 Saw (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2018 Home Shopper (Kısa Film)
2018 Ruhlar Bölgesi 4
2015 Knife of the Party (Kısa Film)
2017 Testere: Jigsaw Efsanesi
2014 Kurye
2014 Cooties
2010 Testere 3D
2009 Testere VI
2009 The Last Supper (Kısa Film)
2008 Testere V
2007 Testere IV
2006 Testere III
2005 Testere II

Yönetmen Olarak

2018 Stem
2015 Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3

Görev Aldığı Yapımlar

Leigh Whannell Fotoğrafları

Leigh Whannell İle İlgili Haberler