Lemi Filozof

Lemi Filozof

Lemi Filozof
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.1.1983

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk sinema ve televizyon oyuncusu.

Anadolu Üniversitesi 'Çalışma Ekonomisi' bölümünden mezun olmuştur. 1998 yılında Kadıköy Belediyesi KASDAV'da amatör tiyatroya adım attı; daha sonra 'Yeditepe Oyuncuları'nda çocuk oyunlarında rol aldı. 1998 yılında televizyon kariyerine Gurbetçiler dizisinde sokak çocuğu 'Bekir' rolüyle başlamıştır. Tatlı Hayat, Mihriban, Zümrüt, Ümit Milli, Fırtınalı Aşk, Emret Komutanım, Hepimiz Birimiz İçin rol aldığı projelerden birkaçıdır. Birçok reklam filminde rol almıştır.

Sinemaya ilk olarak 2008 yılında Recep İvedik filminde otel görevlisini canlandırarak adım atmıştır. Filmin İsmi Henüz Yok adlı kısa filmde oynamıştır. Son dönemde Dürüye'nin Güğümleri dizisinde 'Yaman' karakterini canlandırdı. Sonrasında TRT 1'de Yerden Yüksek dizisi kadrosuna katıldı. 2012 yaz döneminde FOX TV kanalında yayınlanan Dedemin Dolabı dizisinde rol almıştır.

Kadir Has Üniversitesinde 'Film ve Drama' bölümünde oyunculuk üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır.

TRT Okul kanalında 2013-2015 yılları arasında 'Akıllı Alışveriş' isimli programın sunuculuğunu yapmıştır. 2014 yılının Ekim ayında TRT 1'de başlayan Şimdi Onlar Düşünsün dizisinde 'Aziz Keklik'in şoförü' karakterini canlandırmıştır. 2015 Şubat ayından itibaren ATV'de yayınlanan Kızlar ve Anneleri isimli programı sunmuştur.

2015 yaz aylarında Kanal D'de yayınlanan 'Kalbim Ege'de Kaldı' adlı dizide 'Cabbar' karakteriyle ekranlarda yer almıştır. Şaft Tiyatro ekibiyle Tatavla Sahne'de 'Siz Tek Ben Hepiniz' isimli tiyatro oyununda oynamaktadır.

Filmografi

2018 İstanbul Muhafızları
2017 Firardayız
2014 Stajyer Mafya
2014 Aşk Oyunu
2013 Mc Dandik
2007 Recep İvedik

Televizyon

2016 Hayat Sevince Güzel
2015 Kalbim Ege'de Kaldı
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2011 Yerden Yüksek
2011 Dürüye'nin Güğümleri
2009 Kız Kaçıran
2008 Hepimiz Birimiz İçin
2008 Emret Komutanım
2007 Yasak Elma
2007 Fırtınalı Aşk
2006 Ümit Milli
2006 Tövbe (TV Filmi)
2006 Tertemiz (TV Filmi)
2005 Belalı Baldız
2004 Zümrüt
2004 Taksi (TV Filmi)
2004 En İyi Arkadaşım
2003 Evli ve Çocuklu
2003 Esir Şehrin İnsanları
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Mihriban
2002 Aslı ile Kerem
2001 Tatlı Hayat
1996 Gurbetçiler

Görev Aldığı Yapımlar

Lemi Filozof Fotoğrafları

Lemi Filozof Haberleri