Lenny Abrahamson

Lenny Abrahamson

Lenny Abrahamson
Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.11.1966

Doğum Yeri: İrlanda

İrlandalı film ve televizyon yönetmeni. 

2015 yılında çektiği Gizli Dünya filmiyle tanınmaya başlandı ve ilk Akademi Ödülü aylığını elde etti.

Abrahamson İrlanda, Dublin'de Edna (Walzman) ve avukat Max Abrahamson'ın oğlu olarak doğdu. Bar Mitsva töreni ile Yahudiliğini yükseltti. Ailesinin her iki tarafı da Polonya dahil olmak üzere aslen Doğu Avrupalıdır. 

Filmografi

Uzun metraj
Adam & Paul (2004)
Garage (2007)
What Richard Did (2012)
Frank (2014)
Gizli Dünya (2015)

TV dizisi
Prosperity (2007)

Önemli Ödülleri ve Adaylıkları

Akademi Ödülleri
En İyi Yönetmen – Gizli Dünya (2015)

İrlanda Film & Televizyon Ödülleri
Bir Filmde En İyi Yönetmen – Adam & Paul (2004) Winner
Bir Filmde En İyi Yönetmen – Garage (2007) Winner
Bir Filmde En İyi Yönetmen – What Richard Did (2012) Winner
Bir TV dizisinde En İyi Yönetmen - Prosperity (2007) Winner

Cannes Film Festivali
C.I.C.A.E. – Garage (2007)

Görev Aldığı Yapımlar

Lenny Abrahamson Haberleri

Portreler