Levent İnanır

Levent İnanır

Levent İnanır
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 16.2.1962

Doğum Yeri: Fatsa, Ordu, Türkiye

Sinema ve dizi oyuncusu. Asıl adı Levent Arıca'dır. 

Levent İnanır, Aslen Fatsa, Orduludur. 1973 yılında 'Çocuk Yıldız' olarak sinemaya başlayan Levent İnanır, Sürü filmiyle adını duyurdu. TRT için çocuk filmleri çekti. Televizyon dizilerinde çeşitli roller aldı. İlk profesyonel filminde 1975 yılında oynadı. Türk sinema oyuncusu Kadir İnanır'ın yeğeni, teknik direktör Erdoğan Arıca'nın kardeşi ve şarkıcı Soner Arıca'nın ağabeyi olan sanatçı, Neslihan Acar ile evlidir.

Filmografisi

2008 Memur Muzaffer
2007 Kuzey Rüzgarı
2006 Kod Adı
2006 Hacı
2005 Sevda Tepesi
2004 Harput Güneşi
2004 Fırtına Hayatlar
2002 Keje
2002 Emanet
2001 Dava / Doz
2000 Arabacı
2000 Üvey Baba
2000 İmparator
1999 Sır
1998 Marziye
1997 Fırat
1997 Kapak
1997 Kaside-i Bürde Şairi
1997 İlişkiler
1997 Acı Günler
1996 Ekmek
1996 Drejan
1996 Hüzün Çiçeği
1996 Çıkmaz Yol
1995 Özlem... Düne, Bugüne, Yarına
1993 Aşk Ve Aşk
1993 Ayça Seni Seviyoruz
1993 Balkan Balkan
1992 Savcı
1992 Aysarının Zilleri
1991 Ah Gardaşım
1991 Günbatımı
1990 Eskici ve Oğulları
1989 Ben de Yaşıyorum
1978 Sürü
1977 Kan
1976 Taksi Şoförü
1975 Köprü
1975 Baldız


Ödülleri

1993 Ah Gardaşım, 5. Ankara Film Festivali, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Levent İnanır Fotoğrafları

Levent İnanır İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler