Levent Öktem

Levent Öktem

Levent Öktem
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1955

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ankara Devlet Konservatuarı mezunudur. 1979 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. 1980-1981 döneminde İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda ögretim görevlisi olarak ders verdi. 1992-1994 yılları arasında Bilsak Tiyatro'da eğitmenlik yaptı.

1995 - 1997 arasında Almanya'da Theater An Der Ruhr'da oyunculuk yapıp birçok turneye katıldı. 2003 yılında Tiyatro Pera Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümü'nde eğitim vermeye başaldı. 2006-2007 Sezonunda Nihat İleri ve Laçin Ceylan ile birlikte Bi Tiyatro'yu kurdu. 1982 yılından beri çeşitli sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları yapmaktadır.

Filmografi

2017 Mutluluk Zamanı
2015 Çırak
2013 Aşk Ağlatır
2012 Evim Sensin
2008 Güneşin Oğlu
2006 Son Osmanlı Yandım Ali
2005 Gen
1979 Şark Bülbülü

Televizyon

2016 Diriliş: Ertuğrul
2014 Galip Derviş
2013 Ben Onu Çok Sevdim
2012 Canımın İçi
2008 Ölüm Çiçekleri - Saraybosna
2007 Tılsım Adası
2006 Akümülatörlü Radyo
2005 Sessiz Gece
2002 Havada Bulut
2002 Altın Saçlı Kız (TV Filmi)
1996 Şahin (TV Filmi)
1991 Deniz Gurbetçileri
1987 Yarın Artık Bugündür
1982 Preveze Öncesi

Tiyatro

Oyuncu Olarak

2016 On İkinci Gece - William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatroları
2012 Çehov Makinası - Matei Vișniec - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2012 Ateşli Sabır - Antonio Skármeta - İstanbul Şehir Tiyatrosu
2010 Vanya Dayı - Anton Çehov - Tiyatro Pera
2008 Rahat Yaşamaya Övgü - Nesrin Kazankaya - Tiyatro Pera
2004 Dobrinja'da Düğün - Nesrin Kazankaya - Tiyatro Pera
2003 Seyir Defteri - Nesrin Kazankaya - Tiyatro Pera
2002 Kral Lear - William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2001 Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor - Matei Visniec - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2000 Küçük Adam Ne Oldu Sana - Hans Fallada - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1998 Ferhat İle Şirin - Nazım Hikmet - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1994 Bina (oyun) - Behiç Ak - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1993 Hamlet  - William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1991 Ölüm ve Kız - Ariel Dorrfman - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1991 Fırtına - William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1989 Yangın Yerinde Orkideler - Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1989 Üç Kuruşluk Opera - Bertolt Brecht - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1988 Köprüdeki Adam - Guy Foissy - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1986 Cadıların Macbeth'i - Müge Gürman - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1985 Ah Şu Gençler  - Turgut Özakman - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1984 Julius Caesar  - William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1983 Amadeus (oyun) - Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1981 Kösem Sultan (oyun) - Turan Oflazoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1980 Gölge Ustası - Yeşim Dorman\Yıldırım Türker - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1980 Akümülatörlü Radyo - Tarık Buğra - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1980 Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1979 Duruşma (oyun) - Franz Kafka\André Gide\Jean-Louis Barrault - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1979 Deli Dumrul - Güngör Dilmen - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1978 Pof ile Paf - Ergun Sav - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1977 İki Kova Su - A.E.Gredianus' - Ankara Devlet Tiyatrosu
1975 Koca Sinan - Fazıl Hayati Çorbacıoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu
1975 Sihirli Kelimeler - Karl Herz Gies - Ankara Devlet Tiyatrosu
1973 İstanbul Efendisi - Musahipzade Celal - Ankara Devlet Tiyatrosu
1971 Küçük Şehir - Cevat Fehmi Başkut - Ankara Devlet Tiyatrosu

Yönetmen Olarak

2011 Kim Bu Adam - Sébastien Thiery - Tiyatro Diyalog
2010 Üstat Harpagona Saygı ve Destek Gecesi - Civan Canova - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2009 Evliliğe Gelince - Richard Baer - Tiyatro Diyalog
1982 Hayaletler Sonatı - August Strındberg - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1980 Gölge Ustası - Yeşim Dorman\Yıldırım Türker - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Ödülleri

2016 21. Sadri Alışık Ödülleri - Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu, 12. Gece
2009 13. Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu, Rahat Yaşamaya Övgü
2009 14. Sadri Alışık Ödülleri - Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu, Rahat Yaşamaya Övgü
2005 9. Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu, Dobrinja’da Düğün

Görev Aldığı Yapımlar

Levent Öktem Fotoğrafları

Levent Öktem Haberleri