Levent Üzümcü

Levent Üzümcü

Levent Üzümcü
Oyuncu

Doğum Tarihi: 6.7.1972

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu.

İlkokulu Karşıyaka Aydoğdu İlkokulu'nda, liseyi İzmir Eşrefpaşa Lisesi'nde okudu. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu, Los Angeles Film Okulu Oyuncu Yönetmenliği eğitimi almıştır.

1996 yılından beri İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusudur. Avrupa Yakası isimli dizide canlandırdığı Cem ve Abimm filminde canlandırdığı Arif karakterleriyle tanınmıştır.

Bir dönem Türkmax kanalında yayınlanan Akıl Şampiyonu adlı yarışmayı sundu. Psikolojik danışman Ebru Tuay Üzümcü ile evlidir, Ada ve Batu isimlerinde iki çocuk babasıdır.

Filmografi

2019 Bilmemek
2019 Merhaba Güzel Vatanım
2016 Üvey Evlat
2016 Ve Perde!
2014 Ochtes
2011 Ses (Kısa Film - Seslendirme)
2011 Papaz Kimde
2009 Umut
2009 Abimm
2007 Red Kit: Batıya Hücum (Seslendirme)
2005 Beyza'nın Kadınları

Televizyon

2015 Komedi Türkiye (TV Programı)
2012 Harem
2012 Acayip Hikayeler
2011 Kayıp Aranıyor
2011 Anneler ile Kızları
2010 Şen Yuva
2006 Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited
2009 Avrupa Yakası
2003 Serseri Aşıklar
2002 Biz Size Aşık Olduk
2002 Bayanlar Baylar
2000 Evdeki Yabancı
1998 Küçük İbo
1997 Bir Umut

Görev Aldığı Yapımlar

Levent Üzümcü Fotoğrafları

Levent Üzümcü Haberleri