Lily Collins

Lily Collins

Lily Collins
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 18.3.1989

Doğum Yeri: Guildford, İngiltere

İngiliz asıllı ABD'li oyuncu, eski model ve TV muhabiridir.

Tam adı Lily Jane Collins'tir. İngiltere'de doğmuş, İngiliz müzisyen Phil Collins ile ikinci eşi, Amerikan doğumlu Jill Tavelman'ın kızı, aktris Joely Collins ve müzisyen Simon Collins'in üvey kız kardeşidir. Babası Phil Collins'in üçüncü evliliğinden ise Nicholas ve Matthew Collins adında iki üvey kardeşi daha vardır. Annesi ve babası boşanınca 6 yaşında annesiyle Los Angeles'a taşınmıştır. Harvard-Westlake Okulu'ndan mezun olmuştur ve Kaliforniya Üniversitesi'nde yayıncılık bölümünü bitirmiştir. Elle Girl'e makaleler yazdığı gibi, Seventeen, Teen Vogue ve Los Angeles Times gibi dergilere de makaleler yazdı. Abduction ve Mirror Mirror (2012) adlı filmlerle ün kazanmıştır ve son zamanların popüler kitap serilerinden biri olan Ölümcül Oyuncakların baş karakterlerinden biri olan Clary Fray karakterine hayat vermiştir.

Filmografi

2018 Here Comes the Grump (Seslendirme)
2018 Halo of Stars
2018 Tolkien
2018 Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
2017 To the Bone
2017 Okja
2017 The Dig (Kısa Film)
2016 Rules Don't Apply
2014 Love, Rosie
2013 The English Teacher
2013 The Mortal Instruments: City of Bones
2012 Mirror Mirror
2012 Stuck in Love
2011 Priest
2011 Abduction
2009 The Blind Side

Televizyon

2018 Les Misérables
2016 The Last Tycoon
2009 90210

Müzik Videoları

2013 Claudia Lewis
2013 City of Angels

Görev Aldığı Yapımlar

Lily Collins Fotoğrafları

Lily Collins Haberleri