Lily James

Lily James

Lily James
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.4.1989

Doğum Yeri: Surrey, İngiltere

İngiliz aktris.

Asıl adı Lily Chloe Ninette Thomson'dur. ITV draması Downton Abbey'de Lady Rose Aldridge ve 2015 Disney filmi Cinderella'nın başrolünde oynadı.

2010 BBC yapımı Just William'da Ethel Brown rolüyle profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. 2011 ve 2012'de çeşitli Londra tiyatro yapımlarında olumlu eleştiriler aldı. 2012 yılında Hollywood filmleri, Titanlar'ın Gazabı, Fast Girls ve Baby Drive ve 2016 BBC tarihi drama serisi Savaş ve Barış'taki Kontes Natasha Rostova gibi televizyon rollerinde rol aldı.

Filmografi

2019 National Theatre Live: All About Eve
2019 Yesterday
2018 Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz
2018 Little Woods
2018 The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
2018 Sorry to Brother You (Seslendirme)
2017 Tam Gaz
2017 En Karanlık Saat
2016 Branagh Theatre Live: Romeo and Juliet
2016 Aşk ve Gurur ve Zombiler
2016 The Exception
2016 The Tale of Thomas Burberry (Kısa Film)
2015 Cinderella
2015 Burnt
2013 Slinet Treatment (Kısa Film)
2012 Chemistry (Kısa Film)
2012 Wrath of the Titans
2012 Broken
2012 Fast Girls
2011 Chloe and Will's Hot Date Night (Kısa Film)

Televizyon

2019 One Red Nose Day and a Wedding (Kısa Film)
2016 War & Peace (Mini Dizi)
2015 Downton Abbey
2011 Secret Diary of a Call Girl
2010 Just William

Tiyatro

2016 Romeo and Juliet
2012 The Seagull
2011 Vernon God Little

Ödülleri

2015 Screen Actors Guild Awards - Bir Drama Dizisinde Üstün Kadro Performansı, Downton Abbey
2015 Harper's Bazaar Women of the Year Awards – Başarı Ödülü, Cinderella
2014 Screen Actors Guild Awards - Bir Drama Dizisinde Üstün Kadro Performansı, Downton Abbey

Görev Aldığı Yapımlar

Lily James Fotoğrafları

Lily James Haberleri