Lily James

Lily James

Lily James
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.4.1989

Doğum Yeri: Surrey, İngiltere

İngiliz aktris. Asıl adı Lily Chloe Ninette Thomson'dur. 

ITV dönemi draması Downton Abbey'de Lady Rose Aldridge ve 2015 Disney filmi Cinderella'nın başrolünde oynadı.

2010 BBC yapımı Just William'da Ethel Brown rolüyle profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. 2011 ve 2012'de çeşitli Londra tiyatro yapımlarında olumlu eleştiriler aldı. 2012 yılında Hollywood filmleri, Titanlar'ın Gazabı, Fast Girls ve Baby Drive ve 2016 BBC tarihi drama serisi Savaş ve Barış'taki Kontes Natasha Rostova gibi televizyon rollerinde rol aldı.

Filmografi

2017 Baby Driver
2017 Darkest Hour
2016 Pride and Prejudice and Zombies
2016 The Exception
2016 The Tale of Thomas Burberry (Kısa Film)
2015 Cinderella
2015 Burnt
2012 Chemistry (Kısa Film)
2012 Wrath of the Titans
2012 Broken
2012 Fast Girls

Televizyon

2016 War & Peace
2012 Downton Abbey
2011 Secret Diary of a Call Girl
2010 Just William

Tiyatro

2016 Romeo and Juliet
2012 The Seagull
2011 Vernon God Little

Ödülleri

2015 Screen Actors Guild Awards - Bir Drama Dizisinde Üstün Kadro Performansı, Downton Abbey
2015 Harper's Bazaar Women of the Year Awards – Başarı Ödülü, Cinderella
2014 Screen Actors Guild Awards - Bir Drama Dizisinde Üstün Kadro Performansı, Downton Abbey

Görev Aldığı Yapımlar

Lily James Fotoğrafları

Lily James İle İlgili Haberler