Linda Hamilton

Linda Hamilton

Linda Hamilton
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.9.1956

Doğum Yeri: Maryland, ABD

ABD'li aktris. 

Tam adı Linda Carroll Hamilton'dur. Yok Edici (1984) filmi ve Güzel ve Çirkin (1987) dizisiyle Terminatör serilerinde oynadığı roller ile tanınmıştır.

Linda Hamilton bugüne kadar iki kez evlenmiştir. Bruce Abbott'la 1982-1989 yılları arasında ve ünlü yönetmen James Cameron'la 1997-199 yılları arasında evli kalmıştır. Her iki evliliğinden birer çocuk sahibi olmuştur.

Filmografi

2019 Terminator: Dark Fate
2017 Curvature
2015 Umudunu Kaybetme
2010 Refuge
2010 DC Showcase: Jonah Hex
2009 Hard Times
2009 Terminator Salvation (Seslendirme)
2006 Broken
2005 Smile
2005 Missing in America
2005 The Kid & I
2004 Jonah (Kısa Film)
2003 Wholey Moses (Kısa Film)
2000 Skeletons in the Closet
1999 The Secret Life of Girls
1999 Batman Beyond (Seslendirme)
1998 The New Batman Adventures (Seslendirme)
1998 Hercules (Seslendirme)
1997 Dante's Peak
1997 Shadow Conspiracy
1996 T2 3-D: Battle Across Time (Kısa Film)
1995 A Mother's Prayer
1995 Separate Lives
1994 Silent Fall
1991 Terminator 2: Judgment Day
1990 Mr. Destiny
1986 King Kong Lives
1986 Black Moon Rising
1984 Children of the Corn
1984 The Terminator
1984 The Stone Boy
1982 Tag: The Assassination Game

Televizyon

2017 Shoot Me Nicely (Kısa Film)
2015 Lost Girl
2015 Defiance
2014 Bermuda Tentacles (TV Filmi)
2013 Bad Behavior (TV Filmi)
2013 Air Force One Is Down (Mini Dizi)
2010 Weeds
2010 Chuck
2008 The Line
2006 Thief
2006 Home by Christmas (TV Filmi)
2005 According to Jim
2002 Silent Night (TV Filmi)
2001 Bailey's Mistake (TV Filmi)
2001 A Girl Thing (TV Filmi)
2000 Sex & Mrs. X (TV Filmi)
2000 Buzz Lightyear of Star Command
1998 On the Line (TV Filmi)
1998 Rescuers: Stories of Courage: Two Couples (TV Filmi)
1998 Point Last Seen (TV Filmi)
1998 The Color of Courage (TV Filmi)
1997 Frasier
1991 Saturday Night Live
1988 Go Toward the Light (TV Filmi)
1987 Beauty and the Beast
1986 Murder, She Wrote
1985 Secret Weapons (TV Filmi)
1984 Hill Street Blues
1982 King's Crossing
1982 Country Gold (TV Filmi)
1980 Shirley
1980 Reunion (TV Filmi)
1980 Rape and Marriage: The Rideout Case (TV Filmi)
1980 Secrets of Midland Heights

Ödülleri

2001 DVD Exclusive Awards - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Skeletons in the Closet
2000 Satellite Awards - En İyi Aktris Performansı, The Color of Courage
1998 Blockbuster Entertainment Awards - En Beğenilen Aktris, Dante's Peak
1995 CableACE Awards - En İyi Aktris Performansı, A Mother's Prayer
1992 Saturn Award - En İyi Aktris, Terminator 2: Judgment Day
1992 MTV Movie Awards - En İyi Aktris Performansı, Terminator 2: Judgment Day
1992 MTV Movie Awards - En İyi Aktris Performansı, Terminator 2: Judgment Day

Görev Aldığı Yapımlar

Linda Hamilton Fotoğrafları

Linda Hamilton Haberleri