Lior Ashkenazi

Lior Ashkenazi

Lior Ashkenazi
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.12.1969

Doğum Yeri: Ramat Gan, İsrail

İsrailli tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

1964'te İsrail'e taşınan Sefarad Yahudi göçmenlerin çocuğu olarak doğdu. Ramat Gan'daki Neveh Yehoshua mahallesinde büyüdü. Babası Shmuel, bir yazıcı olarak çalıştı. Annesi Victoria, ev hanımıydı. Ailesinin evde konuştuğu dili Ladino ve ilk dili idi. 16 yaşındayken, okuldaki sorunların ardından Kibbutz Regavim'e taşındı.

İsrail Savunma Güçleri'nde paraşütçü olarak görev yaptı.

Kariyer

Beit Zvi'de oyunculuk eğitimi aldı. 1994 yılında mezun olduktan sonra Habima ve Beersheba Tiyatrosu'nda çalıştı. Beit Zvi'deki öğretmenlerinden Zipi Pines başkanlığında Beit Lessin Tiyatrosu'ndaki birçok oyunda rol aldı.

Kişisel hayat

Oyuncu Shira Farber ile evlendi. Boşanmasından sonra oyun yazarı ve senaristlik yapmış olan Sigal Avin ile ilişki kurdu. Aralık 2011'de yapımcı Maya Amsellem ile evlendi. Ağustos 2012'de bir kızları oldu.

Filmografi

2018 7 Days in Entebbe
2017 Foxtrot
2016 Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
2014 The Dune
2013 Big Bad Wolves
2012 Karon (Kısa Film)
2012 Yossi
2011 Footnote
2010 Rabies
2009 Ultimatum
2008 Bolt (Seslendirme)
2008 Hello Goodbye
2006 The Bubble
2005 Mulan II (Seslendirme)
2004 Walk on Water
2004 Home on the Range (Seslendirme)
2003 Rutenberg
2001 Late Marriage
1999 Tarzan (Seslendirme)
1998 Mulan
1996 Pocahontas (Seslendirme)

Televizyon

2016 Ikaron HaHachlafa
2013 The Missionary
2012 Nesuuim plus
2005 BeTipul

Görev Aldığı Yapımlar

Lior Ashkenazi Fotoğrafları

Lior Ashkenazi İle İlgili Haberler

Portreler