Lisa Henni

Lisa Henni

Lisa Henni
Oyuncu

Doğum Tarihi: 19.9.1982

Doğum Yeri: Östersund, İsveç

İsveçli aktris.

Londra'daki Mountview Tiyatro Sanatları Akademisi'nde tiyatro eğitimi aldı. İlk kez Sophie karakterini canlandırdığı Snabba Cash (2009) filmiyle profesyonel oyuncu olarak kamera karşısına geçti. 2017 yılında yayınlanan Fallet dizisinde canlandırdığı Sophie Borg karakteriyle geniş kitlelerce tanındı.

Filmografi

2020 Old Shadows
2020 The Gale Parallax
2019 Haunted Evil Dead
2018 Mystery Box (Kısa Film)
2018 Kıyamet
2015 Se mig (Kısa Film)
2014 Min så kallade pappa
2014 Tillbaka till Bromma
2014 Vad som inte sägs (Kısa Film)
2014 Remake
2012 Volvo (Kısa Film)
2012 Vittra
2012 Snabba cash II
2012 En plats i solen (Video)
2010 Att bli med barn (Kısa Film)
2010 Snabba cash
2007 Workshopen (Kısa Film)

Televizyon

2018 Der Kommissar und das Meer
2018 Rig 45
2017 Fallet
2016 Midnight Sun
2015 Konsten att få sin mamma att gråta
2015 Beck
2015 Arne Dahl: Mörkertal (Mini Dizi)
2014 Söder om Folkungagatan
2013 Rosor kyssar och döden (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Lisa Henni Fotoğrafları

Portreler