Lloyd Owen

Lloyd Owen

Lloyd Owen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.4.1966

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktör.

National Youth Theatre ve Royal Academy of Dramatic Art'ta oyunculuk eğitimi almıştır. 1992-1993 arası yayınlanan The Young Indiana Jones Chronicles dizisinde Indiana Jones'un babası Profesör Henry Jones karakterini canlandırmıştır. 2002-2005 yılları arası yayınlanan BBC dizisi Monarch of the Glen dizisinde ve 2006 yılı yapımı Miss Potter filminde rol almıştır.

Who's Afraid of Virginia Woolf? (1996), Closer (1998), The York Realist (2002) ve Paul (2005) filmlerinde de başarıyla rol almıştır.

Tam adı Richard Lloyd Owen'dır. Juliette Mole ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Filmografi

2018 Wonderwell
2018 Hindistan Eşkıyaları
2017 HHhH
2013 Çocuklarım İçin
2011 Ölüm Yolculuğu
2006 Miss Potter
2004 Get the Picture (Kısa Film)
2003 The Republic of Love
2003 Confused (Kısa Film)
2002 The Seasons Alter (Kısa Film)
1999 Between Dreams (Kısa Film)

Televizyon

2016 Silent Witness
2016 Death in Paradise
2015 You, Me and the Apocalypse (Mini Dizi)
2015 Midsomer Murders
2015 Der Beobachter (TV Filmi)
2014 The Originals
2012 Fairly Legal
2009 Taking the Flak
2009 Inside the Box (TV Filmi)
2008 Inseparable (TV Filmi)
2007 Viva Laughlin
2007 The Innocence Project
2005 The Ghost Squad (Mini Dizi)
2003 The Vice
2005 Monarch of the Glen
2002 Wire in the Blood
2002 Dead Gorgeous (TV Filmi)
2002 Coupling
2002 Des del balcó
2001 Hearts and Bones
2000 The Adventures of Young Indiana Jones: Passion for Life (TV Filmi)
2000 The Adventures of Young Indiana Jones: My First Adventure (TV Filmi)
2000 Harbour Lights
1999 Casualty
1998 Get Real
1996 The Bill
1996 The Adventures of Young Indiana Jones: Travels with Father (TV Filmi)
1994 The Cinder Path (Mini Dizi)
1993 Stay Lucky
1993 All in the Game (Mini Dizi)
1993 The Young Indiana Jones Chronicles
1992 Forever Green
1991 The Chief
1988 Boon

Video Oyunları (Seslendirme)

2017 Horizon Zero Dawn
2011 Star Wars: The Old Republic

Görev Aldığı Yapımlar

Lloyd Owen Fotoğrafları

Lloyd Owen Haberleri