Lone Scherfig

Lone Scherfig

Lone Scherfig
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.5.1959

Doğum Yeri: Kopenhag, Danimarka

Danimarkalı yönetmen.

1959 Danimarka doğumlu Lone Scherfig, 1984 yılında Danimarka Film Enstitüsü’nden mezun oldu ve The Brithday Trip (Kaj\'s fødselsdag, 1990) isimli filmin yönetmeni olarak sinema dünyasına adım attı. Dogme 95 manifestosunun fikirlerine sadık kalarak yönettiği Yeni Başlayanlar İçin İtalyanca (Italiensk for begyndere, 2000) isimli filmi ile Berlin Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü (Gümüş Ayı) kazandı. Üçüncü filmi Wilbur Kendini Öldürmek İstiyor (2002) ise festivallerde büyük beğeni topladı.

Filmografi

Yönetmen

2019 Yabancıların Nezaketi
2016 Aşkın Çekimi
2014 Taşkınlar Kulübü
2011 Bir Gün
2009 Aşk Dersi
2008 Jeg er bare den logerenden (Kısa Film)
2007 Just Like Home
2002 Wilbur Wants To Kill Himself
2000 Italian for Beginners
1998 When Mom Comes Home
1990 The Brithday Trip

Televizyon

2015 The Astronaut Wives Club
2005 Krøniken
2000 Morten Korch - Ved stillebækken
1997 Taxi
1994 Flemming and Berit
1993 Good Luck (TV Filmi)
1985 Margrethe's Love (TV Filmi)

Yapımcı

2020 Krudttønden
2019 Yabancıların Nezaketi
2018 Human Shelter (Belgesel)
2018 Komplo

Televizyon

2015 The Astronaut Wives Club

Senaryo

2019 Yabancıların Nezaketi
2016 Dan allvarsamma leken
2012 Everything
2010 Donkeys
2007 Just Like Home
2006 Red Road
2002 Wilbur Wants To Kill Himself
2000 Italian for Beginners
1998 When Mom Comes Home

Televizyon

2000 Morten Korch - At the silence gate
1997 Taxi
1985 Margrethe's Love (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Lone Scherfig Fotoğrafları

Lone Scherfig Haberleri