Luca Guadagnino

Luca Guadagnino

Luca Guadagnino
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 10.8.1941

Doğum Yeri: Palermo, İtalya

Cezayir asıllı İtalyan senarist, yapımcı ve yönetmen.

The Protagonists (1999), Benim Adım Aşk (2010), Sen Benimsin (2015), Suspiria (2018) ve Beni Adınla Çağır (2017) filmleriyle tanınmıştır. Yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Beni Adınla Çağır filmi BAFTA, Akademi ve Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.

Filmografi

2019 Blood on the Tracks Project
2018 Suspiria
2017 Beni Adınla Çağır
2015 Sen Benimsin
2013 Walking Stories (Kısa Film)
2013 Bertolucci on Bertolucci (Belgesel)
2012 One Plus One (Kısa Film)
2012 Here (Kısa Film)
2012 Destinée (Kısa Film)
2011 Inconscio italiano (Belgesel)
2010 Chronology (Kısa Film)
2009 Benim Adım Aşk
2008 The Love Factory #3 Pippo Delbono - Bisogna morire (Belgesel)
2007 Part deux (Kısa Film)
2005 Melissa P.
2004 Arto Lindsay Perdoa a Beleza (Kısa Belgesel)
2004 Cuoco contadino (Belgesel)
2003 Lotus (Belgesel Video)
2003 Mundo civilizado (Belgesel)
2002 Tilda Swinton: The Love Factory (Kısa Belgesel)
2001 Au revoir (Kısa Film)
2000 L'uomo risacca (Kısa Film)
1999 The Protagonists
1997 Qui (Kısa Film)

Yapımcı

2019 Blood on the Tracks Project
2018 Suspiria
2017 Beni Adınla Çağır
2016 Ombre dal fondo (Belgesel)
2015 Sen Benimsin
2015 Antonia.
2014 A Rose Reborn (Kısa Film)
2014 Belluscone. Una storia siciliana (Belgesel)
2013 Adele's Dream (Kısa Film)
2013 Walking Stories (Kısa Film)
2013 Bertolucci on Bertolucci (Belgesel)
2012 The Switch (Kısa Video)
2012 Padroni di casa
2010 Diarchia (Kısa Film)
2009 Benim Adım Aşk
2008 The Love Factory #3 Pippo Delbono - Bisogna morire (Belgesel)
2007 Delfinasia (Kısa Film)
2002 Rosso (Kısa Film)

Senarist

2012 Here (Kısa Film)
2010 Chronology (Kısa Film)
2009 Benim Adım Aşk
2008 The Love Factory #3 Pippo Delbono - Bisogna morire (Belgesel)
2005 Melissa P.
2004 Cuoco contadino (Belgesel)
2001 Au revoir (Kısa Film)
1999 The Protagonists

Görev Aldığı Yapımlar

Luca Guadagnino Fotoğrafları

Luca Guadagnino Haberleri