Lucy Hale

Lucy Hale

Lucy Hale
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.6.1989

Doğum Yeri: Memphis, ABD

ABD'li oyuncu ve şarkıcı.

Tam adı Karin Lucille Hale'dir. Bilinen rolleri, Bionic Woman dizisinde Becca Sommers, Priveleged dizisinde Rose Baker, Çığlık 4 filminde Sherrie ve Pretty Little Liars dizisinde Aria Montgomery'dir. Amerikan reality showu olan Amerikan Juniors'ı kazanmıştır.

Lucy Hale televizyonda ilk kez 2003 yılında doğduğu şehre, Memphis, Tennessee'ye, gelen American Juniors programına katılarak görünmüştür. En iyi bitiren 5 kişiden oluşan vokal grubun bir parçası olmuştur.

American Juniors programından sonra Lucy, konuk oyuncu olarak Drake&Josh, Ned's Declassified School Survival Guide, The O.C ve How I Met Your Mother dizilerinde rol almıştır. Disney Channel'da yayınlanan Wizards of Waverly Place dizisinde sevgilisi David Henrie ile beraber 2 bölüm rol aldı.

NBC kanalının kısa süreli dizisi Bionic Woman'daki Becca Sommers rolünde oynadı. Küçük kardeşi olan karakter Jaime Sommers da Michelle Ryan tarafından canlandırıldı. En büyük çıkışını Sisterhood Travelling Pants 2 filminde Effie karakteriyle yaptı.

Rose Baker rolüyle Privileged dizisinde Ashley Newbrough ve Jonna Garcia ile başrolü paylaştı.

Aralık 2009'da kitaptan uyarlama dizi olan Pretty Little Liars dizisinde Aria Montgemery olarak rol aldı. Aria karakteriyle 2010 Teen Choice En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Filmografi

2020 Big Gold Brick
2020 Fantasy Island
2018 Dude
2018 Doğruluk mu Cesaret mi?
2018 The Unicorn
2016 Waiting on Roxie (Kısa Film)
2014 Lucy Hale: Lie a Little Better (Kısa Video)
2014 Lucy Hale: You Sound Good to Me (Kısa Video)
2012 Secret of the Wings (Seslendirme)
2011 Scream 4
2011 A Cinderella Story: Once Upon a Song (Video)
2008 The Sisterhood of the Traveling Pants 2

Televizyon

2020 Katy Keene
2019 Ryan Hansen Solves Crimes on Television
2018 Life Sentence
2017 Pretty Little Liars
2014 How I Met Your Mother
2014 Baby Daddy
2013 Hey Tucker! (Mini Dizi)
2012 Punk'd
2010 CSI: Miami
2009 Fear Island (TV Filmi)
2009 Ruby & the Rockits
2009 Sorority Wars (TV Filmi)
2009 Private Practice
2008 The Apostles (TV Filmi)
2008 Privileged
2007 American Family (TV Filmi)
2007 Bionic Woman
2007 Wizards of Waverly Place
2006 Secrets of a Small Town
2006 Drake & Josh
2006 The O.C.
2005 Ned's Declassified School Survival Guide
2003 American Juniors

Yapımcı

2016 Waiting on Roxie (Kısa Film)
2015 No Teen Should Go Unprotected (Video)

Görev Aldığı Yapımlar

Lucy Hale Fotoğrafları

Lucy Hale Haberleri

Portreler


Vizyondakiler