Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.3.1983

Doğum Yeri: Mexico City, Meksika

Kenya asıllı Meksikalı oyuncu ve film yönetmeni.

Tam adı Lupita Amondi Nyong'o'dur. Anne tarafından Kenyalıdır. Meksika'da doğdu ve Kenya'da büyüdü. Hampshire College Sinema ve Tiyatro Çalışmalarında lisans elde ederek ABD'de üniversiteye gitti.

Hollywood kariyerine prodüksiyon asistanı olarak başladı. 2008 yılında East River kısa filminde oyunculuk yaptı ve daha sonra televizyon dizisi Shuga'da (2009) bir yıldız olarak Kenya'ya döndü. Ayrıca 2009 yılında kendisinin yazdığı My Genler isimli belgeseli yönetti.

Nyong'o, Yale Drama Okulu'ndan oyunculuk alanında yüksek lisansını sürdürmeye devam etti. Buradan mezun olduktan sonra, ilk uzun metrajlı filmi olan Steve McQueen'in tarihsel-drama filmi 12 Yıllık Esaret'te rol aldı ve bu filmle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülünü kazandı. Nyong'o bu ödülü kazanan ilk Kenyalı ve Meksikalı aktris oldu.

Lupita Nyong'o' ayrıca En İyi Kadın Oyuncu Tony Ödülüne sahiptir.

Filmografi

2019 Star Wars: Episode IX
2019 Us
2018 Black Panther
2018 Little Monsters
2017 Jay-Z: MaNyfaCedGod (Kısa Video)
2017 Star Wars: The Last Jedi
2016 The Jungle Book (Seslendirme)
2016 Queen of Katwe
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor
2014 Non-Stop
2013 12 Years a Slave
2008 East River (Kısa Film)
2006 Roho (Kısa Film)

Televizyon

2018 Star Wars Forces of Destiny
2018 Star Wars Forces of Destiny: Volume 4 (Seslendirme)
2018 Star Wars Forces of Destiny: Volume 3 (Seslendirme)
2017 Star Wars Forces of Destiny: Volume 2 (Seslendirme)
2017 Star Wars Forces of Destiny: Volume 1 (Seslendirme)
2014 Nature Is Speaking (Kısa Film)
2009 Shuga

Video Oyunu

2016 Lego Star Wars: The Force Awakens (Seslendirme)

Tiyatro

2016 Eclipsed

Görev Aldığı Yapımlar

Lupita Nyong'o Fotoğrafları

Lupita Nyong'o Haberleri