M. Night Shyamalan

M. Night Shyamalan

M. Night Shyamalan
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 6.8.1970

Doğum Yeri: Pondicherry, Tamil-Nadu, Hindistan


Hindistan doğumlu olan Shymalan çocuk yaşta her ikiside doktor olan anne ve babası ile birlikte, Philadelphia - ABD 'ye yerleşti.8 yaşında yönetmenliğe merak salan Shyamalan. O yaşlarında Super - 8 model bir kamera ile merakını gidermeye başladı. Genç yaşta yönetmenliğe soyunan ve içinde inanılmaz bir fantezi ruhunu barındıran her çocuk gibi, onunda kahramanı Steven Spielberg'di. Amatör olarak ilk filmini 'Praying with Anger' ismi ile ülkesi Hindistanı ziyaret ettiği sırada çekti. Sıkı bir Katolik okuluna giden genç yönetmen, 'Wide Awake' isimli ilk profesyonel filmini 1998 yılında çekti.

Bu dünya ile öteki dünya arasında gidip gelen kahramanların korku ve gerilim öyküleriyle ünlenen M. Night Shyamalan, Alfred Hitchcock'un yeni nesil varisi olarak kabul edilmektedir. Milyonlarca dolarlık gişe başarıları elde ettiği Altıncı His, Köy ve İşaretler filmlerinin yönetmenliğini yapmış, ayrıca yönettiği her filmin senaryosunu da kendisi yazıp, yapımcılığını üstlenmiştir. Ayrıca her filminde de kendisine ufak bir rol vermekte ve bu sayede her filminde görünmektedir.

Filmografisi

2000'ler

• Son Hava Bükücü, 2010
• Mistik Olay, 2008
• Sudaki Kız, 2006
• Köy, 2004
• İşaretler, 2002
• Unbreakable, 2000

1990'lar
 
• Altıncı His, 1999
• Wide Awake, 1998
• Praying with Anger, 1992

Görev Aldığı Yapımlar

M. Night Shyamalan Fotoğrafları

M. Night Shyamalan Haberleri

Portreler


Vizyondakiler