Macit Koper

Macit Koper

Macit Koper
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 1.1.1944

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Şehir Tiyatroları, Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda çalışmış olan sanatçı, aynı zamanda başarılı bir senaryo yazarıdır. Özellikle Anayurt Oteli filminde başrol oynadığı Zebercet karakteriyle, unutulmaz bir portre çizmiştir ki 1987 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Anayurt Oteli' ikinci, 'Muhsin Bey' ise birinci olmasına karşın, ikincilikle yetinen 'Anayurt Oteli', birinci 'Muhsin Bey'den daha çok ses getirmiştir.


Filmografisi

2000'ler
  • Al Yazmalım, 2011
  • Küçük Günahlar, 2010
  • Yaralı Yürek, 2007
  • Hasret, 2006
  • Patroniçe, 2004
  • Beş Kollu Avize, 2004
  • Beybaba / Koltuk, 2003
  • Şıh Senem, 2003
  • Karşılaşma, 2002
  • Havada Bulut, 2002
  • Canlı Hayat, 2000
  • Melekler Evi, 2000
1990'lar
  • Baba, 1999
  • Her şey Oğlum İçin, 1998
  • Anlaşma Noktası, 1997
  • Akrebin Yolculuğu, 1997
  • Baba Evi, 1997
  • Akrebin Yolculuğu, 1997
  • Sen de Gitme Triandafilis, 1995
  • Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey, 1995
  • Kurtuluş, 1994
  • Kız Kulesi Aşıkları / Hera ile Leandros, 1993
  • Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri, 1992
  • Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri, 1992
  • Zıkkımın Kökü, 1992
  • Deniz Gurbetçileri, 1991
  • Menekşe Koyu, 1991

1980'ler

  • Fotoğraflar, 1989
  • İsa, Musa, Meryem, 1989
  • Sevgiler Düşlerde Kaldı, 1989
  • Kadın Dul Kalınca, 1988
  • Melodram, 1988
  • Bu Devrin Kadını, 1988
  • Yedi Uyuyanlar, 1988
  • Ada, 1988
  • Çil Horoz, 1988
  • Melodram, 1988
  • Rumuz Goncagül, 1987
  • Bez Bebek, 1987
  • Zincir, 1987
  • Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes, 1987
  • Uzun Bir Gece, 1986
  • Gece Yolculuğu, 1987
  • Dolunay, 1987
  • Anayurt Oteli, 1987
  • Değirmen, 1986
  • Bekçi, 1986
  • Aaahhh Belinda, 1986
  • Hodja fra Pjort, 1985
  • Arzu, 1985
  • Adı Vasfiye, 1985
  • Bir Yudum Sevgi, 1984
  • Acı, 1984
  • Fidan, 1984
  • Seni Seviyorum, 1983
  • Hakkari'de Bir Mevsim, 1983
  • At, 1981
  • Kiraz Çiçek Açıyor, 1990
    1970'ler
    • Düşman , 1979
    Yönettiği Tiyatro Oyunları
    • Kırmızı Pazartesi : Gabriel Garcia Marquez - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008
    • Titanik Orkestrası : Hristo Boytchev - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006
    • Antigone : Sofokles - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2005
    • Kuş Operasyonu : Hristo Boytchev - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002
    • Deli Eder İnsanı Bu Dünya : Erkan Akın - 1998
    • Oyunlarla Yaşayanlar : Oğuz Atay - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1998
    • Aslolan Hayattır : Nazım Hikmet \ Macit Koper - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1994
    • Kadınlar Da Savaşı Yitirdi : Curzio Malaparte - 1992
    • Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü : Dario Fo - Yeditepe Oyuncuları - 1991
    • Meraklısı İçin Öylesine Bir Hikaye : Sait Faik Abasıyanık - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1988
    • İkili Oyun : Bilgesu Erenus - Dostlar Tiyatrosu - 1978
    • Ortak (oyun) : Bilgesu Erenus - Dostlar Tiyatrosu - 1976

    Rol Aldığı Tiyatro Oyunlar

    • Cumhuriyet Kızı : Memet Baydur - İstanbul Şehir Tiyatrosu
    • Galileo Galilei : Bertolt Brecht - Dostlar Tiyatrosu
    • Bitmeyen Kavga : John Steinbeck - Dostlar Tiyatrosu
    • Ezenler Ezilenler Başkaldıranlar : Mehmet Akan - Dostlar Tiyatrosu
    • Düşmanlar : Maksim Gorki - Dostlar Tiyatrosu
    • Alpagut Olayı : Haşmet Zeybek - Dostlar Tiyatrosu
    • Azizname : Aziz Nesin \ Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu
    • Abdülcambaz : Turhan Selçuk - Dostlar Tiyatrosu
    • Soruşturma : Peter Weiss - Dostlar Tiyatrosu
    • Havana Duruşması : Hans Magnus Enzensberger - Dostlar Tiyatrosu
    • Asiye nasıl kurtulur : Vasıf Öngören - Dostlar Tiyatrosu
    Ödüller
    • 40. Antalya Film Şenliği, En İyi Senaryo: Karşılaşma, 2003
    • 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Senaryo: Karşılaşma, 2003
    • 9. Ankara Film Festivali, Onat Kutlar En İyi Senaryo Yazarı: Akrebin Yolculuğu, 1997
    • 21. Antalya Film Şenliği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bir Yudum Sevgi, 1994
    • 5. Ankara Film Festivali, En İyi Senaryo: Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri, 1993
    • 29. Antalya Film Şenliği, En İyi Senaryo Fikrimin İnce Gülü (Sarı Mercedes), 1992

    Görev Aldığı Yapımlar

    Macit Koper İle İlgili Haberler

    Portreler


    Vizyondakiler