Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.11.1977

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktris ve yapımcı.

Tam adı Margalit Ruth 'Maggie' Gyllenhaal'dir. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in kızı, oyuncu Jake Gyllenhaal'ın ablasıdır. İsveç, İngiliz ve Yahudi kökleri olan bir aileden gelmektedir.

Adaptation., Confessions of a Dangerous Mind (2002), Mona Lisa Smile (2003), Happy Endings (2005), Paris, je t'aime (2006), World Trade Center (2006), Stranger Than Fiction (2006) ve Away We Go (2009) filmleriyle tanınmıştır.

2002 yılında Secretary filmi ile En İyi Aktris - Müzikal veya Komedi ve 2006'da SherryBaby filmi ile En İyi Aktris - Drama dalında Altın Küre'ye aday gösterilmiştir. 2004 yılında Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) katılmıştır. 2010 yılında Crazy Heart filmindeki rolüyle Oscar'a aday olmuştur.

Aktör Peter Sarsgaard ile 2002 yılından beri beraberdir. Nisan 2006'da nişanlanmışlar, kızları Ramona ise 3 Ekim 2006'da Brooklyn, NY'da doğmuştur. Çift 2009 yılında evlenmişlerdir.

Filmografi

2018 The Kindergarten Teacher (Ayrıca Yapımcı)
2014 Frank
2014 River of Fundament
2013 White House Down
2012 Won't Back Down
2011 Hysteria
2010 Nanny McPhee Returns
2009 Away We Go
2009 Crazy Heart
2008 The Dark Knight
2007 High Falls (Kısa Film)
2006 Sherrybaby
2006 Paris, je t'aime
2006 Monster House (Seslendirme)
2006 World Trade Center
2006 Stranger than Fiction
2005 Happy Endings
2005 The Great New Wonderful
2005 Trust the Man
2004 The Pornographer: A Love Story
2004 Criminal
2003 Casa de los Babys
2003 Mona Lisa Smile
2002 Secretary
2002 40 Days and 40 Nights
2002 Adaptation
2002 Confessions of a Dangerous Mind
2001 Donnie Darko
2001 Riding in Cars with Boys
2000 The Photographer
2000 Cecil B. Demented
1998 Homegrown
1993 A Dangerous Woman
1992 Waterland

Televizyon

2017 The Deuce (Ayrıca Yapımcı)
2016 Inside Amy Schumer
2016 Truth and Power (Belgesel)
2014 The Honourable Woman (Mini Dizi)
2012 Discovery's 'Curiosity' (Belgesel)
2012 The Corrections
2004 Strip Search (TV Filmi)
1999 Resurrection (TV Filmi)
1999 Shake, Rattle, and Roll: An American Love Story (TV Filmi)
1998 The Patron Saint of Liars (TV Filmi)
1996 Shattered Mind (TV Filmi)

Tiyatro

2014 The Real Thing
2011 Three Sisters
2009 Uncle Vanya
2003 Homebody/Kabul
2000 Closer

Görev Aldığı Yapımlar

Maggie Gyllenhaal Fotoğrafları

Maggie Gyllenhaal Haberleri