Maggie Q

Maggie Q

Maggie Q
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.5.1979

Doğum Yeri: Hawaii, ABD

Amerikalı aktris ve eski model. Tam adı Margaret Denise Quigley'dir.

2010 yılı itibarıyla, Nikita adlı aksiyon-gerilim dizisinde Nikita rolünde oynamaktadır.

Gençliği

Quigley, Hawaii, Honolulu'da doğdu ve büyüdü. Babası İrlanda ve Polonya kökenli, annesi Vietnamlı bir göçmendir. Babasının savaş sırasında Vietnam'da bulunurken annesi ile tanışmıştır. Maggie Q, dört kardeş ile büyümüştür.

Mililani Waena İlköğretim Okulu ve Wheeler Orta Okuluna gitti. Daha sonra, Mililani Lisesine gitti ve kros, atletizm ve yüzme derslerine çalıştı. Maggie Q, sınıfında 'En İyi Vücut' unvanını kazandı ve 1997 yılında Mililani Lisesi'nden mezun oldu. Taipei'de başarısız girişimlerde bulunmadan önce bir arkadaşının önerisiyle, 17 yaşındayken Tokyo'da modellik yapmaya başladı ve son olarak Hong Kong'da çalıştı. potansiyel bir aksiyon yıldızı olarak görüldüğü için Hong Kong'da iken Jackie Chan tarafından dublör olarak seçilmiştir. 1998 yılında Asya'da büyük bir hit olan Dragon House adlı bir TV dizisinde oyunculuk kariyerine başladı. Rush Hour 2 adlı filmdeki performansı ile Jackie Chan'i etkiledi.

2002 yılında, Çıplak Silah adlı aksiyon filminde dövüş sanatçısı suikastçı Charlene Ching'i canlandırdı.

2005 yılında, Fann Wong ile Alman-Singapur yapımı TV dizisi House of Harmony dizisinde oynadı. 2006 yılında Tom Cruise ile Mission Impossible III adlı filmde birlikte rol aldı. Bu filmde Zhen adlı karakteri ile IMF ekibinin tek kadın üyesini oynadı. 2007 yılında Zor Ölüm serisinin dördüncü filmi olan ve Bruce Willis'in başrolde oynadığı Zor Ölüm 4 filmde Mai Linh karakteri ile ortaya çıktı.

Maggie Q, üç köpeği ile Los Angeles'da yaşayan Maggie Q, Ağustos 2013 yılında, dönüştürülmüş bir değirmen evde yaşamak üzere New York'a taşınmıştır.

Filmografi

2018 The Brits Are Coming
2017 The Crash
2017 Slumber
2016 The Divergent Series: Allegiant
2015 The Divergent Series: Insurgent
2014 Divergent
2014 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2011 Priest
2010 Operation: Endgame
2010 The King of Fighters
2009 The Warrior and the Wolf
2008 Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon
2008 Deception
2008 New York, I Love You
2007 The Counting House
2007 Live Free or Die Hard
2007 Balls of Fury
2006 Love Asia (Sadece Yapımcı)
2006 Mission: Impossible III
2005 Taped (Kısa Film)
2005 Earthlings (Belgesel – Ayrıca yapımcı)
2005 Dragon Squad
2004 Magic Kitchen
2004 Around the World in 80 Days
2004 Rice Rhapsody
2003 The Trouble-Makers
2002 Naked Weapon
2001 Manhattan Midnight
2001 Rush Hour 2
2000 Model from Hell
2000 Gen-Y Cops

Televizyon

2017 Queen of Canton (Ayrıca Yapımcı)
2016 Designated Survivor
2014 Stalker
2012 Young Justice
2010 Nikita
2005 House of Harmony (TV Filmi)
2002 Mission In Trouble
1998 House of the Dragon

Video Oyunları

2008 Need for Speed: Undercover (Seslendirme)

Müzik Videoları

2002 Santana featuring Michelle Branch
2000 Chris Yu

Görev Aldığı Yapımlar

Maggie Q Fotoğrafları

Maggie Q Haberleri