Mahershala Ali

Mahershala Ali

Mahershala Ali
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 16.2.1974

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li oyuncu.

Asıl adı Mahershalalhashbaz Gilmore'dur. İslamiyeti tercihinin ardından adını Mahershala Ali olark değiştirdi. 2016'da Juan karakterini canlandırdığı Ay Işığı filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre'ye aday olmuş, SAG Ödülünün ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülünün ise sahibi olmuştur. 89. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Amatus Sami-Karim ile evlidir. 2017 yılında bari Najma ismini verdikleri bir kız çocukları dünyaya gelmiştir. Kedisinin adını ünlü bir müzisyene ithafen ve aynı zamanda Kur'an'da adı geçen Nas koymuştur.

Filmografi

2019 Alita: Battle Angel
2018 Green Book
2018 Spider-Man: Into the Spider-Verse (Seslendirme)
2017 Roxanne Roxanne
2016 Kicks
2016 Gubagude Ko (Kısa Film)
2016 Free State of Jones
2016 Moonlight
2016 Hidden Figures
2015 The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
2014 Supremacy
2014 The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
2013 Go for Sisters
2012 The Place Beyond the Pines
2010 Predators
2009 Crossing Over
2008 Umi's Heart (Kısa Film)
2008 The Curious Case of Benjamin Button
2003 Making Revolution

Televizyon

2019 True Detective
2017 Comrade Detective (Seslendirme)
2016 House of Cards
2016 Marvel's Luke Cage
2012 Treme
2012 Alphas
2012 Alcatraz
2011 Lights Out
2010 The Wronged Man (TV Filmi)
2010 All Signs of Death
2009 Lie to Me
2009 Law & Order: Special Victims Unit
2007 The 4400
2004 Threat Matrix
2003 CSI: Crime Scene Investigation
2003 The Handler
2002 Crossing Jordan
2002 Haunted
2002 NYPD Blue

Görev Aldığı Yapımlar

Mahershala Ali Fotoğrafları

Mahershala Ali Haberleri