Mahmut Cevher

Mahmut Cevher

Mahmut Cevher
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 1.1.1949

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Sanat yaşamına, 1976 yılında Ses Dergisi'nce düzenlenen yarışmada birinci seçildikten sonra, aynı yıl Orhan Aksoy yönetmenliğinde çevrilen Aile Şerefi adlı filmde bir rol üstlenerek başladı. 1983 yılında yazdığı bir de senaryo denemesi olan sanatçı, kendisi gibi oyuncu olan Yonca Cevher Şahinbaş'ın babasıdır.

Filmografi

2018 Yalnız Hayaller Kaldı
2007 Kilit
1994 Yumuşak Ten
1988 Yaşamak
1988 Yansıma
1987 Hata
1987 Bütün Kuşlar Vefasız
1987 Aşkın İlk Yarısı
1987 Arkadaşım ve Ben
1986 Tokat (Video Filmi)
1986 Merhamet
1986 Merdoğlu Ömer Bey
1985 Mavi Bir Liman
1985 Küçük Mustafa Hayat Sokaklarında
1984 Sokaktan Gelen Kadın
1983 Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe (Ayrıca Senarist)
1982 Gazap Rüzgarı
1981 Yılanı Öldürseler
1981 Aşka Dönüş
1979 İstanbul 1979
1977 Meryem ve Oğulları
1977 Kızını Dövmeyen Dizini Döver
1976 Hamza Dalar Osman Çalar
1976 Gel Barışalım
1976 Darbe
1976 Aile Şerefi
1971 Beyoğlu Kanunu

Televizyon

2006 Rüyalarda Buluşuruz
2003 Gurbet Kadını
2001 Kimse Beni Sevmiyor (TV Filmi)
1997 İlişkiler
1997 Böyle mi Olacaktı?
1996 Kurtuluş
1995 Çiçek Taksi
1995 Menekşeli Vadi (TV Filmi)
1995 Gölge Çiçeği
1990 Kara Elmas
1978 Bir Kadının Penceresinden

Görev Aldığı Yapımlar

Mahmut Cevher Fotoğrafları

Mahmut Cevher Haberleri