Maisie Williams

Maisie Williams

Maisie Williams
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.4.1997

Doğum Yeri: Bristol, İngiltere

İngiliz televizyon ve sinema oyuncusu.

Tam adı Margaret Constance Maisie Williams'tır. HBO kanalında yayınlanan Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisindeki 'Arya Stark' karakteri ile tanınmıştır.

İlk yıllar

Maisie Williams İngiltere'nin Bristol şehrinde doğdu. Annesi Hilary Williams'ın dört çocuğundan en küçüğü olarak Somerset kasabasında büyüdü. Williams, ilk olarak Clutton İlkokulu'nda ardından Norton Hill Lisesi'nde okudu. Hâlen Bath Dans Kolejinde Sahne Sanatları alanında eğitimine devam etmektedir.

2011 yılından beri HBO'nun fantastik dizisi Game of Thrones dizisinde soylu bir aileden gelen genç bir kız olan Arya Stark karakterini oynamaktadır. Bu onun ekrandaki ilk rolü oldu ve performansı ile büyük beğeni aldı. Williams dizinin 2. sezonunda da övgü toplamaya devam etti ve HBO tarafından en iyi yardımcı kadın oyuncu olarak 2012 Emmy Ödülleri'nde aday gösterildi. 2012'de en iyi yardımcı kadın oyuncu olarak Airlock Alpha Portal Ödülünü kazandı. 15 yaşındaki Williams, en iyi yardımcı kadın oyuncu kategorisinde şimdiye kadar bu ödülü kazanan en genç yıldız oldu. Mart 2013'te, Genç Sanatçı Ödülleri'nde dizi kategorisinde En İyi Genç Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi. Kasım 2013 tarihinde ise BBC Radio 1 En İyi İngiliz Oyuncu Genç Ödülünü kazandı.

2012 yılında, BBC yapımı The Secret of Crickley Hall dizisinde oynadı ve Funny or Die adlı komedi video'da yer aldı. Ayrıca, Bağımsız filmler Heatstroke (2012), Gold (2013) ve kısa filmler Corvidae (2013) ile Up On The Roof (2013) da rol aldı. Bunun yanında, çekimlerine 2014 yılı içerisinde başlanmış We Are Monsters adlı bilim kurgu filminde Lorna Thompson karakterinde oynamak için anlaşma imzaladı.

2015 yılında İngiliz bilim-kurgu dizisi Doctor Who'da The Girl Who Died ve The Woman Who Lived bölümlerinde konuk oyuncu olarak viking kızı Ashildr karakterini canlandırdı.

27 Ocak 2017'de yayınlanan, Netflix yapımı iBoy filminde Lucy karakterini canlandırdı.

Kişisel hayatı

Maisie Williams verdiği bir röportajda 'ilk aşkının' dans olduğunu belirtmiştir. Ayrıca seçmeler sırasında tanıştığı, Game of Thrones dizisinde ablası Sansa Stark karakterini canlandıran Sophie Turner ile gerçek bir dostlukları olduğunu ifade etmiştir.

Filmografi

2019 The New Mutants
2018 Early Man (Seslendirme)
2018 Departures
2017 iBoy
2017 Mary Shelley
2017 Stealing Silver (Kısa Film)
2016 The Book of Love
2015 The Falling
2014 Gold
2013 Up on the Roof (Kısa Film – Ayrıca Yapımcı)
2013 Corvidae (Kısa Film)
2012 The Olympic Ticket Scalper (Kısa Film)
2012 Heatstroke

Televizyon

2015 Cyberbully (TV Filmi)
2015 Doctor Who
2014 Robot Chicken (Seslendirme)
2012 The Secret of Crickley Hall
2011 Game of Thrones

Görev Aldığı Yapımlar

Maisie Williams Fotoğrafları

Maisie Williams İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler