Maïwenn

Maïwenn

Maïwenn
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 17.4.1976

Doğum Yeri: Seine-Saint-Denis, Fransa

Fransız oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Maïwenn Le Besco'dur ve Ouin-Ouin takma adını da kullanmaktadır. Breton, Vietnam, Fransız ve Cezayir kökenlerine sahiptir. Polis (2011), Haute tension (2003), Sevginin Gücü (1994) ve Pardonnez-moi (2006) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Tralala
2020 The Man in the Hat
2020 Soeurs
2020 ADN
2019 All Inclusive
2017 Le Prix du succès
2013 Aşk En Kusursuz Cinayettir
2012 Télé gaucho
2011 Polis
2009 Le bal des actrices
2006 Pardonnez-moi
2005 Star Stuff (Kısa Film)
2005 Le courage d'aimer
2004 Le genre humain - 1ère partie: Les Parisiens
2004 I'm an actrice (Kısa Film)
2003 Osmose
2003 Haute tension
2002 The Cranberries: The Best Videos 1992-2002 (Video)
2001 8 rue Charlot (Kısa Film)
2000 Le marquis (Kısa Film)
2000 La mécanique des femmes
1999 The Cranberries: Promises (Kısa Video)
1998 Keskidi? (Kısa Film)
1998 Coquillettes (Kısa Film)
1997 5. Güç
1994 Sevginin Gücü
1992 La gamine
1990 Lacenaire
1988 L'autre nuit
1986 L'état de grâce
1983 Öldüren Yaz
1981 L'année prochaine... si tout va bien

Televizyon

2018 Nox (Mini Dizi)
2002 Nestor Burma
2002 Caméra café
2001 L'oiseau rare (TV Filmi)
1990 La famille Ramdam
1987 Double face (TV Filmi)
1983 Les enquêtes du commissaire Maigret
1983 Cinéma 16

Yönetmen

2020 ADN
2015 Prensim
2011 Polis
2009 Le bal des actrices
2006 Pardonnez-moi
2004 I'm an actrice (Kısa Film)

Yapımcı

2006 Pardonnez-moi

Senaryo

2020 ADN
2015 Prensim
2011 Polis
2009 Le bal des actrices
2006 Pardonnez-moi
2004 I'm an actrice (Kısa Film)

Televizyon

2017 Paris etc

Görev Aldığı Yapımlar

  • ADN, 2020, Yönetmen, Senarist, Oyuncu
  • Prensim, Mon Roi, 2015, Yönetmen, Senarist
  • Polis, Polisse, 2011, Yönetmen, Senarist, Oyuncu

Maïwenn Fotoğrafları

Maïwenn Haberleri