Mamoru Hosoda

Mamoru Hosoda

Mamoru Hosoda
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 19.9.1967

Doğum Yeri: Toyama, Japonya

Japon animatör, senarist ve yönetmen.

İlk kez çizgi dizi Shôjo kakumei Utena'nın senarist ve sanat yönetmenliğini yaparak animasyona adım attı. Ardından Dejimon adobenchâ kısa çizgi filmle ilk kez yönetmenlik denemesini hayata geçirdi. Son yönettiği Mirai filmi çeşitli platformlarda ödül almış, En İyi Yabancı Animasyon Filmi dalında 91. Akademi Ödülleri'nde aday gösterilmiştir.

Filmografi

2018 Mirai no Mirai
2015 Çocuk ve Canavar
2012 Ookami kodomo no Ame to Yuki
2009 Dejimon Adobenchâ 3D: Dejimon Guran Puri! (Kısa Film)
2009 Samâ uôzu
2006 Toki o kakeru shôjo
2005 One piece: Omatsuri danshaku to himitsu no shima
2003 Superflat Monogram (Kısa Film)
2000 Digimon: The Movie
2000 Dejimon adobenchâ - Bokura no wô gêmu! (Kısa Film)
1999 Dejimon adobenchâ (Kısa Film)

Televizyon

2005 Samurai chanpurû
2004 One Piece: Wan pîsu
2001 Digimon: Digital Monsters

Senaryo

2018 Mirai no Mirai
2015 Çocuk ve Canavar
2012 Ookami kodomo no Ame to Yuki
2009 Samâ uôzu
2003 Superflat Monogram (Kısa Film)

Televizyon

2005 Samurai chanpurû

Görev Aldığı Yapımlar

  • Mirai, 2018, Yönetmen, Senarist
  • Kurt Çocuklar, Okami kodomo no ame to yuki , 2012, Yönetmen, Senarist

Mamoru Hosoda Fotoğrafları

Portreler