Marco Bellocchio

Marco Bellocchio

Marco Bellocchio
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 9.11.1939

Doğum Yeri: Bobbio, İtalya

İtalyan oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Cepteki Yumruklar (1965), Günaydın Gece (2003) ve Il regista di matrimoni (2006) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Hain
2018 La lotta (Kısa Film)
2017 Per una rosa (Kısa Film)
2016 Pagliacci (Kısa Film)
2016 Fai bei sogni
2015 Sangue del mio sangue
2012 Bella addormentata
2010 Sorelle Mai
2009 Vincere
2006 Sorelle
2006 Il regista di matrimoni
2003 Günaydın Gece
2002 La primavera del 2002 - L'Italia protesta, l'Italia si ferma (Belgesel Video)
2002 Oggi è una bella giornata (Kısa Film)
2002 Appunti per un film su Zio Vania (Kısa Film)
2002 L'ora di religione
2002 ...Addio del passato... (Belgesel)
2001 Il maestro di coro (Kısa Film)
2000 L'affresco (Kısa Film)
2000 Un filo di passione (Kısa Film)
1999 Nina (Kısa Film)
1999 La balia
1997 Elena (Kısa Film)
1997 Il principe di Homburg
1995 Roma dodici Novembre 1994 (Kısa Belgesel)
1994 Il sogno della farfalla
1991 La condanna
1988 La visione del sabba
1986 Diavolo in corpo
1984 IV. Henry
1982 Gli occhi, la bocca
1980 Vacanze in Val Trebbia
1980 Boşluğa Atlayış
1977 Il gabbiano
1976 Zafer Marşı
1975 Matti da slegare (Belgesel)
1972 Baş Sayfadaki Saldırı
1971 Tanrı Adına
1969 Il popolo calabrese ha rialzato la testa (Belgesel)
1969 Viva il primo maggio rosso e proletario (Kısa Belgesel)
1969 Dünyanın En Eski Mesleği
1967 Çin Yakındır
1965 Cepteki Yumruklar
1962 Abbasso il zio (Kısa Film)
1962 Ginepro fatto uomo
1961 La colpa e la pena (Kısa Film)

Televizyon

1998 Alfabeto italiano
1995 Sogni infranti (Belgesel)
1993 L'uomo dal fiore in bocca (Kısa Film)
1978 La macchina cinema (Belgesel Dizi)

Yapımcı

2016 Pagliacci (Short)
2006 Il regista di matrimoni
2003 Günaydın Gece
2002 ...Addio del passato... (Belgesel)
2002 L'ora di religione
1999 La balia
1997 Il principe di Homburg
1994 Il sogno della farfalla
1969 Viva il primo maggio rosso e proletario (Kısa Belgesel)
1969 Il popolo calabrese ha rialzato la testa (Belgesel)

Senaryo

2019 Hain
2018 La lotta (Kısa Film)
2017 Per una rosa (Kısa Film)
2016 Pagliacci (Kısa Film)
2016 Fai bei sogni
2015 Sangue del mio sangue
2012 Bella addormentata
2010 Sorelle Mai
2009 Vincere
2006 Materia e visione (Kısa Video Belgesel)
2006 Sorelle
2006 Il regista di matrimoni
2004 Radio West
2003 Günaydın Gece
2002 Oggi è una bella giornata (Kısa Film)
2002 Appunti per un film su Zio Vania (Kısa Film)
2002 L'ora di religione
2002 ...Addio del passato... (Belgesel)
2001 Il maestro di coro (Kısa Film)
2000 L'affresco (Kısa Film)
2000 Un filo di passione (Kısa Film)
1999 Nina (Kısa Film)
1999 La balia
1997 Elena (Kısa Film)
1997 Il principe di Homburg
1991 La condanna
1988 La visione del sabba
1986 Diavolo in corpo
1984 IV. Henry
1982 Gli occhi, la bocca
1980 Vacanze in Val Trebbia
1980 Armonica a bocca
1980 Boşluğa Atlayış
1977 Il gabbiano
1976 Zafer Marşı
1972 Pianeta Venere
1971 Tanrı Adına
1969 Il popolo calabrese ha rialzato la testa (Belgesel)
1969 Viva il primo maggio rosso e proletario (Kısa Belgesel)
1969 Dünyanın En Eski Mesleği
1967 Çin Yakındır
1965 Cepteki Yumruklar
1962 Abbasso il zio (Kısa Film)
1962 Ginepro fatto uomo
1961 La colpa e la pena (Kısa Film)

Televizyon

1998 Alfabeto italiano
1995 Sogni infranti (Belgesel)
1993 L'uomo dal fiore in bocca (Kısa Film)
1978 La macchina cinema (Belgesel Dizi)

Oyuncu


Görev Aldığı Yapımlar

  • Hain, The Traitor, 2019, Yönetmen, Senarist
  • Kendi Kanım, Sangue del mio sangue / Blood of My Blood, 2015, Yönetmen, Senarist
  • Yenmek, Vincere, 2009, Yönetmen, Senarist
  • Günaydın Gece, Buongiorno, Notte / Good Morning, Night, 2003, Yönetmen, Senarist, Yapımcı

Marco Bellocchio Fotoğrafları

Marco Bellocchio Haberleri