Margarethe von Trotta

Margarethe von Trotta

Margarethe von Trotta
Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.2.1942

Doğum Yeri: Berlin, Almanya

Alman aktris, senarist ve yönetmen.

Yeni Alman Sineması hareketinin 'öncü gücü' olarak adlandırılmaktadır.

Filmografi

Oyuncu Olarak

1989 Il cuore e le gambe
1984 Blaubart (TV Filmi)
1983 Heller Wahn
1981 Rece do góry
1977 Bierkampf
1976 Der Fangschuß
1976 Die Atlantikschwimmer
1976 Unter einem Dach (TV Dizisi)
1975 Die verlorene Ehre der Katharina Blum (uncredited)
1975 Nouvelles de Henry James (TV Dizisi)
1974 Das Andechser Gefühl
1974 Histoires insolites (TV Dizisi)
1974 Übernachtung in Tirol (TV Filmi)
1974 Motiv Liebe (TV Dizisi)
1973 Desaster (TV Filmi)
1973 Ein Fall für Männdli (TV Dizisi)
1972 Der Fall von nebenan (TV Dizisi)
1972 Strohfeuer
1972 Sevgiliye Bir Öpücük
1971 Warnung vor einer heiligen Nutte
1971 Paul Esbeck (TV Filmi)
1971 Der plötzliche Reichtum der armen Leute von Kombach (TV Filmi)
1970 Der Kommissar (TV Dizisi)
1970 Der Amerikanische Soldat
1970 Hauptbahnhof München (TV Dizisi)
1970 Drücker (TV Filmi)
1970 Götter der Pest
1970 Baal (TV Filmi)
1969 Brandstifter (TV Filmi)
1969 Spielst Du mit schrägen Vögeln
1967 Tränen trocknet der Wind
1966 Das Vergnügen, anständig zu sein (TV Filmi)

Yönetmen Olarak

2018 Ingmar Bergman - Vermächtnis eines Jahrhundertgenies (Belgesel)
2017 Eski Kocam(ız)
2015 Die abhandene Welt
2012 Hannah Arendt
2012 Mai per amore (Mini Dizi)
2010 Die Schwester (TV Filmi)
2009 Vision - Aus dem Leben der Hildegard von Bingen
2007 Tatort (TV Dizisi)
2006 Ich bin die Andere
2004 Die andere Frau (TV Filmi)
2003 Rosenstrasse
2000 Jahrestage (Mini Dizi)
1999 Dunkle Tage (TV Filmi)
1999 Mit fünfzig küssen Männer anders (TV Filmi)
1997 Winterkind (TV Filmi)
1995 Bekleyiş
1993 Il lungo silenzio
1990 L'africana
1988 Paura e amore
1988 Felix
1986 Rosa Luxemburg
1983 Heller Wahn
1981 Die bleierne Zeit
1979 Schwestern oder Die Balance des Glücks
1978 Das zweite Erwachen der Christa Klages
1975 Die verlorene Ehre der Katharina Blum

Senarist Olarak

2018 Ingmar Bergman - Vermächtnis eines Jahrhundertgenies (Belgesel)
2015 Die abhandene Welt
2012 Hannah Arendt
2009 Vision - Aus dem Leben der Hildegard von Bingen
2003 Rosenstrasse
1999 Dunkle Tage (TV Filmi)
1997 Winterkind (TV Filmi)
1995 Bekleyiş
1990 L'africana
1988 Paura e amore
1988 Felix
1986 Rosa Luxemburg
1984 Unerreichbare Nähe
1983 Heller Wahn
1981 Die Fälschung
1981 Die bleierne Zeit
1979 Schwestern oder Die Balance des Glücks
1978 Das zweite Erwachen der Christa Klages
1976 Der Fangschuß
1975 Die verlorene Ehre der Katharina Blum
1972 Strohfeuer
1971 Der plötzliche Reichtum der armen Leute von Kombach (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Margarethe von Trotta Fotoğrafları

Margarethe von Trotta İle İlgili Haberler