Marianne Sägebrecht

Marianne Sägebrecht

Marianne Sägebrecht
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.8.1945

Doğum Yeri: Bavyera, Almanya

Alman aktris.

Şov dünyasına girmeden önce tıbbi laboratuvar asistanı ve dergi asistanı olarak görev yapıyordu. Bavyera'nın deli Kralı II. Ludwig'den esinlendiğini iddia ederek, özellikle Opera Curiosa topluluğu ile avangard tiyatro ve kabare revü yapımcısı ve icracı olarak 'Münih Alt Kültürünün Anası' olarak anıldı.

1987'de Bağdat Café adlı romantik komedi filminde rol aldı.

1997'de 47. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde jüri üyeliği yaptı.

Filmografi

2003 Großglocknerliebe
2001 Private Lies
1999 Asterix and Obelix vs Caesar
1998 Spanish Fly
1998 Left Luggage
1997 Soleil
1997 Lorenz im Land der Lügner
1997 Johnny
1996 The Ogre
1995 All Men are Mortal
1995 Beauville
1994 Erotique
1994 Mona Must Die
1993 Mr. Bluesman
1993 Dust Devil
1992 La Vida láctea
1991 Martha et moi
1989 The War of the Roses
1989 Rosalie Goes Shopping
1988 Moon Over Parador
1987 Bagdad Café
1987 Crazy Boys
1985 Zuckerbaby
1984 Ein irres Feeling
1984 Im Himmel ist die Hölle los
1983 Die Schaukel

Görev Aldığı Yapımlar

Marianne Sägebrecht Fotoğrafları

Portreler