Marisa Tomei

Marisa Tomei

Marisa Tomei
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.12.1964

Doğum Yeri: New York, ABD

İtalyan asıllı ABD'li sinema ve tiyatro oyuncusu.

Brooklyn, New York doğumlu İtalyan asıllı oyuncu, İngilizce öğretmeni Patricia 'Addie' ve avukat Gary A. Tomei'nin kızıdır. Edward R. Murrow Lisesi'ni bitirdikten sonra Boston Üniversitesi'nde bir yıl okuyup, New York Üniversitesi'ne transfer oldu.

1983-1985 yılları arasında As The World Turns adlı pembe dizide rol aldı ve dizide beğenilmesi 1987-1988 yılları arasında A Different World adlı sitkomda da rol bulmasını sağladı. Bu dizideki başarısının ardından değişik sinema filmlerinde de oynayan Tomei, 1992 yılında My Cousin Vinny adlı filmde Mona Lisa Vito rolünü oynadı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarını kazandı.Sanatçı Oscar'a ikinci kez 2001 yılında In the Bedroom filmiyle aday oldu. 2008 yapımı 'Şampiyon' filmindeki performansıyla kariyerinin üçüncü Oscar adaylığını elde etti. Yine Şampiyon filmiyle sanatçı 2009 yılı BAFTA ve Altın Küre'ye aday oldu. Oyuncunun diğer Altın Küre adaylığı 2002 yılında 'In The Bedroom (2001)' filmi ile geldi. Şampiyon filmiyle kazandığı diğer ödüller; Las Vegas Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri, San Diego Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri, San Francisco Eleştirmenleri Birliği Ödülü, Merkez Ohio Film Eleştirmenleri Birliği, Florida Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü'dür. 2000 yılında What Women Want filmindeki rolüyle Satellite Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi. Bu arada Broadway'de Wait Until Dark (1998) ve Salomé (2003) adlı oyunlarda oynadı. 2007 yılı yapımı Wild Hogs filminde başarılı bir performans sergiledi. Tomei, Seinfeld ve Rescue Me dizilerinde de rol aldı.

Filmografi

2018 İlk Arınma Gecesi
2017 Spider-Man
2017 Behold My Heart
2016 Captain America
2015 Spare Parts
2015 Trainwreck
2015 Love the Coopers
2015 The Big Short
2014 Love Is Strange
2014 The Rewrite
2014 Loitering with Intent
2012 Inescapable
2012 Parental Guidance
2011 The Lincoln Lawyer
2011 Salvation Boulevard
2011 Crazy, Stupid, Love
2011 The Ides of March
2010 Cyrus
2010 Grown Ups
2008 War, Inc.
2008 The Wrestler
2007 Grace Is Gone
2007 Wild Hogs
2007 Before the Devil Knows You're Dead
2006 Danika
2005 Loverboy
2005 Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing and Charm School
2005 Factotum
2004 Alfie
2003 Anger Management
2002 The Wild Thornberrys Movie
2002 Just a Kiss
2002 The Guru
2001 In the Bedroom
2001 Someone Like You
2000 Happy Accidents
2000 The Watcher
2000 What Women Want
2000 King of the Jungle
2000 Dirk and Betty
1998 Slums of Beverly Hills
1997 A Brother's Kiss
1997 Welcome to Sarajevo
1996 Unhook the Stars
1995 The Perez Family
1995 Four Rooms
1994 Only You
1994 The Paper
1993 Untamed Heart
1992 My Cousin Vinny
1992 Equinox
1992 Chaplin
1991 Oscar
1991 Zandalee
1986 Playing for Keeps
1984 The Flamingo Kid
1984 The Toxic Avenger

Televizyon

2018 The Handmaid's Tale
2015 Empire
2012 Comedy Bang! Bang!
2007 The Rich Inner Life of Penelope Cloud
2006 Rescue Me
2003 The Simpsons
2001 Jenifer
1998 Since You've Been Gone
1998 My Own Country
1998 Only Love
1996 Seinfeld
1994 Saturday Night Live
1990 Parker Crane
1987 ABC Afterschool Special
1987 Leg Work
1987 A Different World
1984 As the World Turns

Tiyatro

2017 How to Transcend a Happy Marriage, Off-Broadway
2016 The Rose Tattoo, Williamstown Theatre Festival
2014 The Realistic Joneses, Broadway
2011 Marie and Bruce, Off-Broadway
2008 Top Girls, Broadway
2003 Salomé, Broadway
1998 Wait Until Dark, Broadway
1996 Dark Rapture by Eric Overmeyer, Off-Broadway
1996 Demonology, Off-Broadway
1994 Slavs!, Off-Broadway
1992 The Comedy of Errors, Delacorte Theater, Central Park, New York City
1989 What The Butler Saw, Off-Broadway
1987 Beirut, Off-Broadway
1986 Daughters, Off-Broadway

Ödülleri

2007 Gotham Ödülü - En İyi Kadro, Before the Devil Knows You're Dead
2007 Central Ohio Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Dallas-Fort Worth Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Detroit Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Florida Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Hollywood Film Festivali - Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu, The Wrestler
2007 Las Vegas Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Oklahoma Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Online Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 Phoenix Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 San Diego Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2007 San Francisco Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Wrestler
2006 Gracie Allen Ödülleri - Seçkin Yardımcı Kadın Oyuncu, Rescue Me
2001 Dallas-Fort Worth Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, In The Bedroom
2001 Southeastern Film Eleştirmenleri Derneği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, In The Bedroom
1993 MTV Movie Ödülleri - En İyi Öpüşme (Christian Slater ile birlikte), Untamed Heart
1992 Academy Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, My Cousin Vinny
1992 MTV Movie Ödülleri - En İyi Çıkış Performansı, My Cousin Vinny
1992 Chicago Film  - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, My Cousin Vinny

Görev Aldığı Yapımlar

Marisa Tomei Fotoğrafları

Marisa Tomei İle İlgili Haberler