Marlon Wayans

Marlon Wayans

Marlon Wayans
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 23.7.1972

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li komedyen, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Marlon L. Wayans'tır. Oyunculuk kariyerine 1988 yapımı I'm Gonna Git You Sucka filmiyle başladı. Kardeşi Shawn Wayans ile birlikte Korkunç Bir Film, Korkunç Bir Film 2, İki Fıstık, Küçük Adam ve Dance Flick filmlerinde rol aldı. İki fıstık (2004), Küçük adam (2006), Don't Be a Menace (1996) ve Bir Rüya İçin Ağıt (2000) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 The Beast, Heroes of the Wildfire (Kısa Film)
2020 On the Rocks
2020 Respect
2019 Altızlar
2018 Tiana: Just My Type (Kısa Video)
2017 Yine Çıplak
2016 Fifty Shades of Black
2014 Anormal Aktivite 2
2013 Anormal Aktivite
2013 Ateşli Aynasızlar
2010 Çılgın Köpek (Seslendirme)
2009 G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi
2009 Bir Dans Filmi
2007 Norbit
2006 Behind the Smile
2006 Küçük Adam
2004 Kadın Avcıları
2004 İki Fıstık
2001 Korkunç Bir Film 2
2000 Zindan ve Ejderha
2000 The Tangerine Bear: Home in Time for Christmas! (Video - Seslendirme)
2000 Korkunç Bir Film
2000 Bir Rüya İçin Ağıt
1998 Senseless
1997 The Sixth Man
1996 Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood
1994 Above the Rim
1992 Mo' Money
1988 I'm Gonna Git You Sucka

Televizyon

2019 Sherman's Showcase
2018 Marlon
2016 Animals. (Seslendirme)
2013 Second Generation Wayans
2013 Legit
2011 Childrens Hospital
2006 Thugaboo: Sneaker Madness (TV Filmi - Seslendirme)
2006 Thugaboo: A Miracle on D-Roc's Street (TV Filmi - Seslendirme)
2006 Six Degrees
2001 In Living Color
1999 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (Seslendirme)
1999 The Wayans Bros.
1997 Waynehead (Seslendirme)
1996 The Parent 'Hood
1996 Mr. Show with Bob and David

Yapımcı

2019 Altızlar
2017 Yine Çıplak
2016 Fifty Shades of Black
2015 Sweet Micky for President (Belgesel)
2014 Anormal Aktivite 2
2013 Anormal Aktivite
2009 Bir Dans Filmi
2006 Küçük Adam
2004 İki Fıstık
2001 Korkunç Bir Film 2
2000 Korkunç Bir Film
1996 Don't Be a Menace

Televizyon

2018 Marlon
2018 Marlon Wayans: Woke-ish (Belgesel)
2015 I Can Do That
2013 Second Generation Wayans
2008 The Life and Times of Marcus Felony Brown (TV Filmi)
2006 Thugaboo: A Miracle on D-Roc's Street (TV Filmi)
2006 Thugaboo: Sneaker Madness (TV Filmi)
1999 The Wayans Bros.

Senaryo

2019 Altızlar
2017 Yine Çıplak
2016 Fifty Shades of Black
2014 Anormal Aktivite 2
2013 Anormal Aktivite
2013 Korkunç Bir Film 5
2009 Bir Dans Filmi
2008 The Life and Times of Marcus Felony Brown (TV Filmi)
2006 Küçük Adam
2006 Thugaboo: A Miracle on D-Roc's Street (TV Filmi)
2006 Thugaboo: Sneaker Madness (TV Filmi)
2006 Korkunç bir film 4
2004 İki Fıstık
2003 Korkunç Bir Film 3
2001 Korkunç Bir Film 2
2000 Korkunç Bir Film
1998 Comics Come Home 4 (TV Filmi)
1996 Don't Be a Menace

Televizyon

2018 Marlon Wayans: Woke-ish (Belgesel)
2018 Marlon
2000 2000 MTV Video Music Awards
1999 The Wayans Bros.
1993 Soul Train Comedy Awards
1993 In Living Color

Görev Aldığı Yapımlar

Marlon Wayans Fotoğrafları

Marlon Wayans Haberleri